Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Újra Macaron nap!

Újra Macaron nap!

macaronIdén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az egyre népszerűbbé váló Macaron nap, amikor az apró, Franciaországból elterjedt édesség iránt rajongók egy helyen találkozhatnak a a profi magyar macaron készítőkkel, cukrászdákkal, illetve az ő mestermunkáikkal, mintadarabjaikkal.                                            

Megosztás Nyomtatás

Az esemény 2015. március 20-án kerül megrendezése az Akvárium klubban (1051 Budapest, Erzsébet tér). A program szerves része „Az év macaronja"-nak kihirdetése, ahol cukrászdák szállnak versenybe egymással a fent megnevezett cím megszerzéséért. A zsűriben olyan, a szakmában elismert tagok vesznek részt, mint például Mautner Zsófia (Chili&Vanilia), Varga Margit (Zacci Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara). A rendezvényre kilátogatók megismerkedhetnek a legfrissebb macaron trendekkel, ahol természetesen kóstolásra és vásárlásra is lehetőség nyílik. A kiállítók között olyan híres cukrászdák is szerepelnek, mint a Desszert.Neked, Cake Shop Budapest, SUGAR! shop&confectionary, Zila Kávéház- Krisztina Cukrászda.
Aki látogatóként tervezi a részvételt, érdemes előre megváltani a jegyét, melyet a következő helyeken tud beszerezni:
Desszert.Neked (VI. Paulay Ede u. 17.)
Sarki Fűszeres (XIII. Pozsonyi út 53-55.)
Medal Cafe (XIII. Hollán Ernő u. 3.)
a table! boulangerie-patisserie (II. Retek u. 6.)
Akvárium Klub jegypénztár (Erzsébet tér)
Online: Akvárium Klub jegyvásárló felülete

A belépőjegy elővételben 1.900 Ft, a helyszínen 2.400 Ft.

További információért, érdekességért keresd fel az esemény Facebook oldalát!

(Kép forrása: Julien Haler)


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu