Warning: session_start(): open(/var/www/clients/client1/web15/tmp/sess_gkis7rh0b987ospc7tskp51b30, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/clients/client1/web15/web/gasztronomiai-hirek/index.php on line 16
Valami különlegesre vágyik? Készítse el saját csokoládéját. | Gasztrostúdió.hu
Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Valami különlegesre vágyik? Készítse el saját csokoládéját.

Valami különlegesre vágyik? Készítse el saját csokoládéját.

Elérhetővé vált a személyre szabott csokoládé élménye, azaz elindult a chocoMe koncepció. Az egyedülálló ötlet megvalósítója, Mészáros Gábor prémium összetevőkből készült táblás csokoládét kínál az érdeklődőknek, amelyre ki-ki kénye kedve szerint maga válogathat a különleges feltétekből egy internetes oldalon. A chocoMe bemutatkozó eseményén táblás csokoládék és prémium Brill pálinkák egyaránt szerepet kaptak.
Megosztás Nyomtatás
Valami különlegesre vágyik? Készítse el saját csokoládéját. Táblás csokoládé - ahogyan Ön szeretné A chocoMe egyedülálló fejlesztés, melynek köszönhetően a táblás csokoládé mostantól olyan különleges és prémium feltétekkel készülhet el, mint a Hawaii-ról érkezô fekete színű tengeri só, a Etna lábánál termesztett brontei pisztácia, a goji bogyó, a narancsbors fűszerkeverék, a kandírozott ibolyaszirom, az eredeti 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált* gurulós málna, vagy a Haribo Golbären. A csokoládéra szánt feltétek a gyümölcsök - liofilizált gyümölcsök* - fûszerek - magvak - különleges feltétek - dekorációk nagy kategóriákba tömörülnek. Ezekből maximum öt feltétet tudnak az érdeklődők a csokoládéjukra választani, így a variációk száma több millió. Kezdetben mintegy nyolcvan féle feltét közül tud a vásárló válogatni, ezek száma folyamatosan bővül a jövőben. Táblás csokoládé és Brill pálinkák összekóstolása A chocoMe bemutatkozó eseményen Mészáros Gábor bemutatta a csokoládék elkészítési metódusát, feltétválasztását, majd a jelen lévők is elkészíthették ,,álmaik csokoládéját". Az eseményen készült különleges táblás csokoládékhoz Brill prémium gyümölcspálinkát is kóstoltattak: ezzel bebizonyosodott, hogy a pálinka - valóban ,,élmény" amely kiválóan passzol a gasztronómiai más területeihez, tehát prémium csokoládékhoz is. Király Anita, a Lucullus BT oktatója, cukrászmester a nemrég Magyarország legjobb pálinkájává választott 2009. évi Irsai Olivér Brill pálinkához állított össze egy aszúszemmel dúsított madagaszkári csokoládétallért. A chocoMe bemutatkozás szakmai partnere a Lucullus BT volt. Turóczi Gábor, a gasztronómia egyesület elnöke elmondta, hogy ,,rendkívül örül az új koncepciónak, mivel a csokoládéiparnak is szüksége van a forradalmi újításokra, ahogyan a gasztronómia egészének is". Az a bizonyos gyermekkori íz A chocoMe koncepció megvalósítója, Mészáros Gábor már fiatal korában ismerte a hazai csokoládéipar szinte teljes felhozatalát. Míg a hasonló korú gyerekek az autókat tanulmányozták, Gábor a csomagolás nélküli csokoládékat próbálta felismerni. A kilencvenes évek közepén jött az áttörés egy Venezuelából származó, Bourbon vaníliás, chilis, vörösáfonyás ízesítésû csokoládé formájában, amely oly különleges volt, hogy Gábor utána soha többet nem akarta az akkor túlnyomó többségben kapható ,,kakaós tejmassza" alapú nugátokkal mérgezni magát, hanem elgondolkodott azon, hogy hogyan lehetne ezt a remek ízt újra érezni. Külföldi utazásai során kutatta a venezuelai csokoládét - ám sikertelenül. A csokoládé gyerekkori szeretete a mai napig megmaradt. Gábor elgondolkodott azon, hogy miért is ne készíthetné el ő saját maga az ,,álmai csokoládéját", mint ahogyan a pizzát is olyan feltéttel rendeli, ahogyan ő szereti. Pontosan tudta, milyen alapanyagokra, összetevőkre és feltétekre lehet szükség, kísérletező kedve pedig lankadatlan volt: az elhatározást tett követte, és alig pár hét után megvolt a gyermekkori íz élménye. Ebből a filozófiából alakult ki a chocoMe koncepció, amellyel olyan egyedi, személyre szabott, kizárólag minőségi összetevőkből készült csokoládékat lehet elkészít(tet)ni, amelyeket a megrendelők a saját szája ízük szerint állíthatnak össze. Álmodja meg csokoládéját - és aztán valósítsa is meg! Ahhoz, hogy Gábor mindent megtudjon a csokoládékészítés fortélyairól, beiratkozott a világ legnagyobb csokoládégyártó vállalat akadémiájára, a belga Callebaut-ra, ahol a csokoládészakma egyik legelismertebb szaktekintélyétől, Philippe Vancayseele-től leshette el a csokoládékészítés részleteit. A chocoMe-nél rendelhető három csokoládé-alapanyag a belga Callebaut vállalattól érkezik, melynek mindegyike a prémium kategóriát képviselő csokoládék legjava. A csokoládék 100% kakaóvajjal készülnek, illetve eredeti bourbon vanliát tartalmaznak. Az étcsokoládé 65.1% kakaó tartalmú, az equadori Arriba és ázsiai kakaóbabok nemes keveréke (Fortina Finest Selection). A tejcsokoládék alapanyagát szintén az equadori Arriba szemekből készült 39%-os kakaótartalmú kiváló termék adja. A fehér csokoládé a prémium kategória legjavát képviselő, egyedi aromájú különleges termék. A chocoMe ezeket a csokoládékat több mint 80 különböző, jórészt Olaszországból, Franciaországból és Németországból importált különleges feltétekkel (liofilizált gyümölcsök*, különleges olajos magvak, fűszerek, ehető virágok, valamint valódi, 23 karátos ehető aranypelyhek) készíti el személyre szabottan a vásárló egyedi igénye alapján. Érdekes kimondani, de a lehetséges csokoládé-variációk száma több millió is lehet! *A liofilizálás = ,,fagyasztva szárítás", amikor a gyümölcsből a legkíméletesebb módon távozik a nedvesség. Ezáltal a gyümölcs megőrzi ízét, illatát.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu

Warning: Unknown: open(/var/www/clients/client1/web15/tmp/sess_gkis7rh0b987ospc7tskp51b30, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/clients/client1/web15/tmp) in Unknown on line 0