Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Versenyekkel fűszerezett élelmiszeripari kiállítások

Versenyekkel fűszerezett élelmiszeripari kiállítások

A HUNGEXPO Zrt. élelmiszeripari kiállításai évtizedek óta szerepelnek a rangos nemzetközi fórumok sorában, s minden alkalommal hiteles képet adtak az ágazat piaci folyamatairól. Most sincs ez másként, a válságtól hajtott versengésben már megkezdődött a 2010. évi szakkiállítások szervezése. Az évtized végén zajló kiállítások egy merőben új koncepció szerint valósulnak meg.
Megosztás Nyomtatás
Versenyekkel fűszerezett élelmiszeripari kiállítások A legszembetűnőbb, hogy két nagy múltú és jelentős rendezvény, az UKBA Nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállítás, valamint a FOODAPEST Nemzetközi étel, ital, élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállítás a nemzetközi és hazai piaci változások miatt ezen túl kétévente, egy időben jelentkezik. Az első alkalom 2010. február 21-24. között lesz. Ugyanakkor a páratlan években - legközelebb 2011-ben - a HUNGEXPO Zrt. az élelmiszeripar ezen ágazatainak egy workshop jellegű találkozót kínál, a piac gyors változásainak követésére és az aktuális marketing feladatok hatékony megoldására. A kiállítások szervezésének további újdonsága, hogy a FOODAPEST tematikájának része lesz az élelmiszeripari technológia, azaz a gépek és berendezések bemutatója. Ezzel pedig a tavaly külön jelentkező FOODATECH kiállítói köre kaphat helyet ismét, már a FOODAPEST keretei között, közvetlen a gépeket alkalmazó gyártók és feldolgozók - köztük az UKBA kiállítói, a cukrászok és pékek - mellett. Újdonságot jelentenek majd a népszerű és már a nagyközönség felé is nyitott látványos programok. A 2010. évben Magyarország rendezheti a Cukrász Junior Világbajnokságot, s megegyezés született arról, hogy ennek a két napos világra szóló versengésnek az UKBA és a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont lesz a helyszíne. A versenyen, amelyet legutóbb Lisszabonban rendeztek, öt földrész versenyzői nemzetközi zsűri, és népes érdeklődő közönség előtt mutatják be tudásukat. Ugyancsak eldőlt, hogy a Bocuse d’Or Hungary, azaz a gasztronómiai verseny magyar válogatóversenye 2010-ben a FOODAPEST kiállításon zajlik majd. Erről írt alá együttműködési megállapodást június 17-én Benoit Barbault, a HUNGEXPO Zrt. kereskedelmi igazgatója és Kreil Vilmos a Bocuse d’Or Hungary ügyvezető elnöke. A 2010 február 21-22-én zajló válogató győztese juthat tovább az európai selejtezőbe, s onnan a 2011-ben zajló lyoni világversenyre.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu