Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › VI. Szegedi Nemzetközi Grill Fesztivál

VI. Szegedi Nemzetközi Grill Fesztivál

Szeged, Újszegedi Liget, Fősétány 2008. augusztus 15-20. A 2008. évi fesztivál-nyár augusztusi programjainak kiemelkedő színfoltja az évenként megrendezésre kerülő Szegedi Nemzetközi Grillfesztivál.
Megosztás Nyomtatás
A szervezők igazi gasztronómiai élvezetekkel szeretnék a nyári hangulatot növelni; a hazai grillezés hagyományait megőrizve, teret adnak a nemzetközi konyhák bemutatkozásának. A kulturális programokkal tarkított 6 napos Fesztivál szorosan illeszkedik a város rendezvényeinek sorába. Augusztus 15-én a már hagyományos grillverseny kerül megrendezésre amatőr és profi csapatok számára, a résztvevő csapatok értékelésére és az ünnepélyes díjátadóra 20 órától kerül sor. A fesztivál rangjának megfelelően, a grillverseny zsűri elnöki tisztét idén is Benke László Oscar-díjas mesterszakács tölti be, a zsűri tagjaiként a szakma jeles képviselőit köszönthetjük. A fesztiválon először és eddig egyedülálló módon készül el a Káposztás cvekedli, mely egyben Guinness Rekord kísérlet. A rekord felállítására a nyitónapon, augusztus 15-én kerül sor, Benke László irányításával. Hogy hogyan kerül a tészta a grillre? Nem csak a magyar, de a nemzetközi hagyományok is azt mutatják, a jó grillétel mellé finom tésztaféle dukál. Így bárkinek lehetőség lesz megkóstolni a két ételt akár külön, vagy éppen együttesen is. Látványos és hangulatos gasztronómiai program lesz a rendezvény hat napján Dósa Tibor királyi mesterszakács királyi konyhájának bemutatója és kóstolója, valamint Pavlicsek Csaba Zöldégszobrász mester csodálatos kompoziciójának bemutatója. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az VI. Szegedi Nemzetközi Grillfesztivál a vendéglátáson túl alkalmat teremt a régiót, valamint az ország határain túlról érkező vendéglátást reprezentáló legkiválóbb szakemberek találkozására is. A szervezők a 6 napos program keretében folyamatos zenei programokkal, koncertekkel, bemutatókkal, néptánc gálával várják a grill ételek és a nemes borok kedvelőit, családokat, baráti társaságokat határon innen és túlról. Az ünnepélyes megnyitóra 2008. augusztus 15-én 20 órakor kerül sor a főszínpadon, Dr. Ujhelyi István Országgyűlési képviselő, fővédnök, és Dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester, védnök köszöntőjét követően. A VI. Szegedi Nemzetközi Grillfesztiválra a belépés díjtalan! A rendezvény tervezett napi nyitva tartása az alábbi: péntek: 12.00-02.00 szombat: 12.00-02.00 vasárnap: 12.00-24.00 hétfő: 12.00-24.00 kedd: 12.00-02.00 szerda: 12.00-24.00 A fesztivál web-oldala: www.szeretemszegedet.hu

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu