Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások

Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások

FOODAPEST Nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer gépipari és vendéglátó ipari szakkiállítás és az UKBA Nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállítás az idén először zajlik egy időben, február 21-24. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idén gasztronómiai világversenyekkel is gazdagodott a szakkiállítások programja. A FOODAPEST-hez kapcsolódva rendezik a Bocuse dOr magyar döntőjét, s a cukrászati kiállításhoz pedig a Junior Cukrász Világbajnokság két napos versengése társul.
Megosztás Nyomtatás
Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások Új együttes a korábbi tagokkal A HUNGEXPO Zrt. élelmiszeripari kiállításai évtizedek óta szerepelnek a rangos nemzetközi fórumok sorában, akár az UKBA, akár a FOODAPEST előkelő helyen áll a térség szakkiállításai között. Az idén február 21-24. között együtt, egy időben zajlik a FOODAPEST és az UKBA. A két kiállítás ebben az új formában a hazai élelmiszeripar legjelentősebb üzleti fóruma, s a regionális és európai összehasonlításban is a kiemelkedő események között szerepel. A kiállítások, és az azokhoz kapcsolódó versenyek mintegy 15.000 négyzetméteren, a Vásárközpont A és D pavilonjaiban valamint a konferencia termekben zajlanak. Az idén összesen 12 ország 255 kiállítója mutatkozik be a szakközönség, illetve most első ízben a nagyközönség előtt. A hazaiakon kívül belga, cseh, horvát, indonéz, lengyel, német, olasz, osztrák, román, szerb, thaiföldi cégek vesznek részt a bemutatókon. Gasztrocsúcsok, hírességek Soha nem volt még két ilyen rangos gasztronómiai esemény egy fedél alatt Magyarországon, de talán Európában sem, mint most. A kiállítás első két napján a Bocuse dOr szakácsolimpia magyarországi döntője zajlik a FOODAPESTEN. Nyolc magyar mesternek lehet drukkolni a Genfben sorra kerülő európai, illetve azután, a 2011-es lyoni világversenyre jutásért. A Bocuse dOr zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke Charles TJESSEM (Norvégia), a 2003-as Bocuse dOr győztese lesz. A verseny és a kiállítás vendége lesz február 22-én a Bocuse d’Or elindítója és ma is aktív atyja, Paul Bocuse. A harmadik-negyedik napon a Junior Cukrász Világbajnokságra kerül sor az UKBÁ-n. Ezúttal 12 ország versenyzői - köztük két hazai induló - vesz részt a fiatal cukrászok versenyén. A most először Budapesten zajló bajnokságra eljön Gabriel PAILLASSON világhírű francia cukrászmester, a Cukrász Világkupa alapítója. Nyitás a nagyközönség felé A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL dOr Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program. A sok látványos bemutatóra február 21-én illetve február 24-én a nagyközönséget is várják. A közönségnapokon a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszint alatt maradnak. Európa kenyereskosara Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig,  A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt. A kiállításokról részletes információt találhatók a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu