Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások

Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások

FOODAPEST Nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer gépipari és vendéglátó ipari szakkiállítás és az UKBA Nemzetközi cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállítás az idén először zajlik egy időben, február 21-24. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idén gasztronómiai világversenyekkel is gazdagodott a szakkiállítások programja. A FOODAPEST-hez kapcsolódva rendezik a Bocuse dOr magyar döntőjét, s a cukrászati kiállításhoz pedig a Junior Cukrász Világbajnokság két napos versengése társul.
Megosztás Nyomtatás
Világversenyekkel fűszerezett szakkiállítások Új együttes a korábbi tagokkal A HUNGEXPO Zrt. élelmiszeripari kiállításai évtizedek óta szerepelnek a rangos nemzetközi fórumok sorában, akár az UKBA, akár a FOODAPEST előkelő helyen áll a térség szakkiállításai között. Az idén február 21-24. között együtt, egy időben zajlik a FOODAPEST és az UKBA. A két kiállítás ebben az új formában a hazai élelmiszeripar legjelentősebb üzleti fóruma, s a regionális és európai összehasonlításban is a kiemelkedő események között szerepel. A kiállítások, és az azokhoz kapcsolódó versenyek mintegy 15.000 négyzetméteren, a Vásárközpont A és D pavilonjaiban valamint a konferencia termekben zajlanak. Az idén összesen 12 ország 255 kiállítója mutatkozik be a szakközönség, illetve most első ízben a nagyközönség előtt. A hazaiakon kívül belga, cseh, horvát, indonéz, lengyel, német, olasz, osztrák, román, szerb, thaiföldi cégek vesznek részt a bemutatókon. Gasztrocsúcsok, hírességek Soha nem volt még két ilyen rangos gasztronómiai esemény egy fedél alatt Magyarországon, de talán Európában sem, mint most. A kiállítás első két napján a Bocuse dOr szakácsolimpia magyarországi döntője zajlik a FOODAPESTEN. Nyolc magyar mesternek lehet drukkolni a Genfben sorra kerülő európai, illetve azután, a 2011-es lyoni világversenyre jutásért. A Bocuse dOr zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán mesterszakács, nemzetközi elnöke Charles TJESSEM (Norvégia), a 2003-as Bocuse dOr győztese lesz. A verseny és a kiállítás vendége lesz február 22-én a Bocuse d’Or elindítója és ma is aktív atyja, Paul Bocuse. A harmadik-negyedik napon a Junior Cukrász Világbajnokságra kerül sor az UKBÁ-n. Ezúttal 12 ország versenyzői - köztük két hazai induló - vesz részt a fiatal cukrászok versenyén. A most először Budapesten zajló bajnokságra eljön Gabriel PAILLASSON világhírű francia cukrászmester, a Cukrász Világkupa alapítója. Nyitás a nagyközönség felé A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL dOr Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program. A sok látványos bemutatóra február 21-én illetve február 24-én a nagyközönséget is várják. A közönségnapokon a belépőjegy árak a szakkiállításokon megszokott árszint alatt maradnak. Európa kenyereskosara Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig,  A bemutató sütéseken és a nemzetközi konferencián és üléseken Spanyolország, Svédország, Bulgária, Szlovákia, Olaszország, Lengyelország, Németország szakmai képviselői vesznek részt. A kiállításokról részletes információt találhatók a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalakon.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu