Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek Partnerünk
Új recept küldés
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Idén is VinCE, ahol bemutatkozik a borszakma krémje!

Idén is VinCE, ahol bemutatkozik a borszakma krémje!

2017. március 17-19-én immár hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a VinCE Budapestvince2017 Wine Show, ami mostanra már Közép-Kelet Európa legnívósabb borszakmai eseményévé nőtte ki magát. Aki szereti a minőséget, legyen az szakmabeli vagy egyszerű borkóstoló, március harmadik hétvégéjén ott a helye az Erzsébet körúti öt csillagos Corinthia Hotel Budapest termeiben, mert a VinCE Budapest „megér egy misét"!

Megosztás Nyomtatás

A rendezvényen részt vevők 160 kiállító, mintegy 1000 féle borát kóstolhatják meg. A termekben sétálva ne lepődjünk meg, ha magyar szó mellett, angolt, kínait vagy épp francia szót hallunk, ugyanis a kiállítók között nemcsak hazánk legkiválóbb borászataival találkozhatunk, hanem távolabbi tájak, illetve szomszédos országok nedűit is megkóstolhatjuk! Ezen kívül elsőrendű pálinkák, párlatok termelői is képviseltetik magukat.

A kiállítás mellett némi tudásra is szert tehetünk, ha előre biztosítjuk helyünket a mesterkurzusokon (ültetett borkóstolók), illetve az interaktív workshopokon, ahol bennfentes információval, naprakész tudással látják el a borszakma képviselőit.

VinCe 2017

Az esemény középpontjában - ahogy azt már az előző években is megtapasztalhattuk- a minőség áll, amit a borokon kívülre, a gasztronómia további ágaira is kiterjesztik: kiváló minőségű sajtokkal, olívaolajjal, kolbászokkal és sok egyéb pazar minőségi falattal kényeztetik a nagyérdeműt.

Az éves VinCE boresemény páratlan élményt ígér az értő borszakértőknek, illetve a szakma minden szereplőjének. Bármilyen vonalon is fűzödik az ember a borhoz, a VinCE Budapestet idén sem lehet kihagyni!

A rendezvény hivatalos oldala: https://vincebudapest.hu/

 

Nyitókép: Freepik.com


Hogy kerül az alma az asztalra? - A gyümölcsfajták útja 5 lépésben

Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, és sokan odafigyelnek arra,budai_domokos hogy most ősszel, a téli almák szezonjában magyar alma kerüljön az asztalukra, azt mégis kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig. A NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet és a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) több ezer őshonos, magyar fajta őrzői, kutatói és több száz fajta forgalmazói. Ők segítenek nekünk a termékcímkék mögé látni: öt lépésben foglalták össze a magyar almafajták útját.

Édes búcsú a nyártól

Még néhány nap és végérvényesen is beköszönt az ősz. Hogy kiélvezzük az utolsóaranylo_daiquiri2 melengető napsugarakat és édesebb legyen a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktélkülönlegesség, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu