Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Virtuális túrával vár a 150 éves Jack Daniel lepárló

Virtuális túrával vár a 150 éves Jack Daniel lepárló

Lynchburg, Tennessee - A Jack Daniel lepárlóüzem fennállásának 150. évfordulójajackdaniels1 alkalmából virtuális élménnyel lepi meg a rajongókat. Egy 360 fokos videón bárki Lynchburgben érezheti magát és megnézheti, hogyan készül a világ legértésesebb amerikai whiskey-je. Egy különleges VR szemüveggel pedig a másfél évszázados főzde falai között „sétálhat" a néző.

Megosztás Nyomtatás

Nem kell repülőre ülnünk, mégis Amerika legrégebben bejegyzett lepárlóüzemében találhatjuk magunkat néhány percre. A Jack Daniel's fennállásának 150. évfordulója alkalmából ugyanis egy 360 fokos videó készült, hogy minél többen megismerhessék a hamisítatlan whiskey gyártásának minden lépését. A kisfilmben végigkövethetjük a teljes folyamatot a hordókészítésétől egészen a kóstolásig. Eközben kulisszatitkokra is fény derül, például megtudhatjuk, hogy egy adag whiskey-nek közel egy hét kell ahhoz, hogy átcsepegjen a három méter magas cukorjuhar-faszén rétegen, amely az ital jellegzetes ízéhez is hozzájárul.
Jack Daniel mindig azt mondta „Mindennap a legjobbat készítjük, amit csak tudunk." Ez a hozzáállás vezérelte Bowe Kinget és Rama Allent is, akiknek közreműködésével megszületett a különleges film, amelyet VR szemüveggel is élvezhetnek a rajongók. Magyarországon például a Sziget Fesztiválon a Jack kamionnál kirándulhattak el Lynchburgbe a fesztiválozók, de az ősz folyamán lesz még lehetőség a virtuális kalandok átélésére.
A filmben alkalmazott úgy nevezetett „kevert idő" vizuális stílust olyan tartalmak bemutatására fejlesztették ki, ahol a pillanatot szeretnék lelassítani vagy éppen megállítanák az időt. Erősen stilizált, filmszerű képi hatásokat használtak az alkotók, mindezt az adott környezetre jellemző térhatású hangokkal egészítették ki, ezzel teremtették meg a lehető legvalósághűbb élményt. A technológiát, amely lehetővé teszi a valós idejű felvételek és kimerevített képek együttes megjelenítését a The Mill produkciós ügynökség fejlesztette ki, kifejezetten a Jack Daniel's VR élmény megvalósításához.
„A néző a „kevert idő" technológiának köszönhetően olyan filmet nézhet végig, amely egy álomszerű utazást elevenít meg" - mondta Rama Allen, a The Mill produkciós ügynökség kreatív igazgatója. „Ez a teljesen új filmes megközelítés lehetővé teszi, hogy a néző még valósághűbben élhesse át az élményt."
A videó az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/JackDanielsMagyarorszag/videos/1258389404211274/
A Jack Daniel's a mértékletes alkoholfogyasztás híve.


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu