Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Immár XVII. alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2013. szeptember 6. és szeptember 8. között. Magyarország egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye a szegedi Tisza parton és az újszegedi partfürdőn kerül megrendezésre.

Megosztás Nyomtatás

A hétvégére a vízi bástyára felállított bográcsban közel 21.000 adag halászlé fog elkészülni, amelyet a kedves vendégek bátran és örömmel elfogyaszthatnak. A 200 mázsa élőhalból a halászlé elkészítésére idén eddig mintegy 111 halfőző jelentkezett.

Nagyon sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a halfogyasztás mennyire egészséges mégis kevesen élünk vele. A halak fogyasztása egy évben kétszer mindenképpen ajánlott, így ez a program akkor egy alkalomnak meg is felelhet. A szervezők nem titkolt célja az, hogy minél jobban népszerűsítsék a halfogyasztást Magyarországon. A halászléhez a paprikát a szögedi boszorkány hozza, míg a legjobb hagyma Makóról érkezik a helyszínre. Azoknak a kedves vendégeknek, akik kevésbé kedvelik a halászlevet természetesen sült hallal is kedveskednek a fesztiválon résztvevő szakácsok. Az örökös halfőző címet csak azok nyerhetik el Szegeden, akik legalább 7 alkalommal, 7 éven át főzték a halászlevet. Ezt egy éremtáblával is jutalmazzák a program szervezői. Tavaly óta már lehetőség van csak oklevélért is főzni és részt venni a versenyben. A halfőzésen kívül a fesztivál nagyon sokszínű programkínálattal várja a vendégeket. Hazai borokat és pálinkákat kóstolhatunk, rock és country dalokat hallgathatunk és természetesen az elmaradhatatlan kézműves vásár is várja a kicsiket és a nagyokat is!
Akik inkább a cigány zenét vagy a népiesebb nótákat kedvelik azoknak is jól fog telni napjuk, de az esti tűzijáték és a lézershow biztosan az egyik leglátogatottabb program lesz ezen a hétvégén! Azoknak, akik egy kissé komolyabb programra vágynak érdemes ellátogatniuk a Somogyi Könyvtár kiállítására, hiszen itt lehet majd megtekinteni az érdekes régi dokumentumokat és képeket.
A nagyszínpadon többeközött fellép az R-GO, Gáspár Laci, és Raksa Bernaddett is.
Nagyon reméljük, hogy a színes programkínálat kicsiket és nagyokat is vonzani fog ezen az izgalmasnak ígérkező hétvégén!

A Gasztrostúdió olvasóinak hamarosan egy játékkal is kedveskedünk, ahol a szerencsések halászlé jegyeket nyerhetnek! Figyeljék e-mail fiókjukat!

Halfesztivál fellépők


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu