Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Jön a „Balkánturiszt” - Szerb/albán/koszovói gasztrotúrára invitál a BeerTeam és az Extrém Szakács

Jön a „Balkánturiszt” - Szerb/albán/koszovói gasztrotúrára invitál a BeerTeam és az Extrém Szakács

2011. október 20-26. közt kerül megrendezésre a BALKÁNTURISZT autós rali- és buszos kalandtúra a Csáki Tibor vezette BeerTeam és Pétery Szabolcs szervezésében. A tájékozódási ralik világában 2011-ben új irányvonalat céloztak meg, eszerint Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus BT és az Extrém Szakács, Turóczi Gábor önálló gasztrobuszt indít az úton, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket.
Megosztás Nyomtatás
Jön a „Balkánturiszt” - Szerb/albán/koszovói gasztrotúrára invitál a BeerTeam és az Extrém Szakács Az út Magyarország után Szerbiába, Koszovóba és Albániába vezet, és „nem a turistaösvényen”, hanem a hamisítatlan, igazi, „Kusturicás” balkáni tájakon. A résztvevők autentikus forrásból kóstolhatják meg az igazi szerb csevapot, az albán „bergsollét garnitúrával”, valamint láthatják a Bill Clinton avenue-t Koszovóban. A hab a tortára Albániában kerül fel, Enver Hodzsa paranoiás bunkertucatjainak egyikén, ahol az Extrém Szakács ismét Paprikás Csirkét főz - a magyar kultúra tiszteletére.  Ha kíváncsi vagy Szerbiára, Koszovóra és Albániára, ahogyan még sosem láttad őket - akkor a BALKÁNTURISZT-on a helyed! Kultúra-gasztro-tényleges Macskajaj-és soha nem látott kalandok várják a résztvevőket. A szervezőkről A BeerTeam megnyerte a 2009. évi Budapest-Csernobil futamot, a 2010-es Kaukázus ralit, valamint az első magyar Bamako-győztes csapat hivatalos assistant autóját is ők adták; szervezői a már három évet megélt Jászsági Ralinak is. A társszervező, Pétery Szabolcs olyan versenyek szervezésében vett részt, mint 4 Kaukázus-Rali, 2 Trans-Sahara rali, a Budapest-Csernobil rali, de ő szervezte „Hetesbusz” projektet is, amely egy Ikarus csuklós buszt vitt le Bamakóba. Turóczi Gábor, az Extrém Szakács (egyben a Lucullus BT elnöke) több hazai tájékozódási ralin vett részt, de megjárta a Budapest-Csenobil futamot, 2009. évi Kaukázus ralit és az idei Budapest-Nordkapp ralit is. Társszervezője, résztvevője a 2006. évi nagyszabású Északi-sark expedíciónak, a 2007. évi Góbi-sivatag expedíciónak, 13 extrém főzéssel a háta mögött. Információ, jelentkezés az autós ralira és a „gasztrobuszba”: Web: http://balkanturiszt.hu

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu