A megtisztított májat a fűszerekkel beszórom és jól összekeverem, hogy mindenhol befedje. Egy szelet bacont szépen kiterítek, ráteszem a májat, és betekerem. Egy fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne omoljon le róla, majd egy jénai sütőtálba szépen sorban beteszem. Mikor az összes májjal készen vagyok, akkor meglocsolom egy kevés olajjal (akár vizet is lehet aláönteni), lefedem alufóliával és előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig. Majd az alufóliát leveszem róla és egy kicsit még pirítom. Tört burgonyával kínálom.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Ez is Valentin napra készült, de bármikor, bármilyen alkalomra, egy sima gyors esti vacsorának is megteszi. Következőleg már tudom, hogy fel fogom egy kicsit turbózni, de erről majd később :) Nagyon egyszerűen elkészíthető, köretnek bármi jó hozzá. Mi ketten ettük meg, de elég egy 4 fős családnak is, mert 2-2 egész csirkemáj személyenként bőven elég :)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.