A tojások sárgáját 5 ek. cukorral jól kikeverjük. A tojások fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük. A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert cukros krémet, majd lassan adagoljuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaóporos keveréket.
170C°-ra előmelegített sütőben először 15 percig, majd 160°C-ra visszavett sütőben, még 30 percig sütjük.
5 dl tejszínt felmelegítünk és apró darabokra tördelt csokoládét rakunk bele. Teljesen el kell olvadnia a csokoládénak a tejszínben, de ne forraljuk fel a tejszínt. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kb. 2órára tegyük hűtőbe.
Miután kihűlt, vegyük ki és robotgép segítségével verjük fel krémes habbá (kicsit sokáig tart, de ha jó hideg a krémünk, akkor kevésbé lesz hosszadalmas).
A kihűlt tortalapot 2 vagy 3 felé vágjuk és megtöltjük őket a tejszínes krémmel, majd megszórjuk őket szederrel. A torta külsejét is megkenjük vékonyan a krémmel hogy a kinyújtott marcipánnal könnyen be tudjuk vonni a tortánkat. Marcipán rózsákkal díszítjük. Ha akarjuk, a marcipánt ételfestékkel színesebbé tehetjük. A húgom esküvőjére csináltam ezt a tortát, a képen is látszik elég szép lett és nagyon finom!!Sok sikert és jó étvágyat hozzá annak aki elkészíti!
Megjegyzés:
Nagyon finom és nem nehéz elkészíteni!!!!!!!!
Értékeld a receptet:
Ildikó Sarmonné Kovács receptje
Torta |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,húsvét, anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.