Kevés olajban két gerezd fokhagymát (de lehet többet is, nekünk ez így elég) picit megpirítom, megforgatom. Belerakom a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, kicsit összemelegítem, sózom, borsozom.
2 dl tejfölt 1/2 kanál liszttel összekeverek és hozzáadom a kukoricához. Összeforralom, végül egy marék zöldpetrezselymet beleforgatok. Mindig szemre készítem és 10 perc az egész. Nagyon finom!
Megjegyzés:
Akkor szoktam kukoricafőzeléket készíteni, amikor csak 5-10 percet akarok főzőcskézéssel foglalkozni. Mert szokott olyan is lenni... Mivel én nagyon szeretem a kukoricát, így a belőle készült ételeket is. Ezt a receptet eddig mindenki dicsérte, akinek ajánlottam.
A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.
Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját.