igazi dobostorta lap (3 lap a 6-ból) vagy nem igazán sikerült piskótalap
1 gesztenyemassza
1 kg alma
cukor
fahéj
szegfűszeg
csokibevonó
diszítéshez egész gesztenyeszemek, vagy marcipán gesztenyék
tejszínhab
Hogyan készül a Gesztenyés-almás torta?
Elkészítés:
Ha nincs dobostortalap, akkor 4 tojásos vizespiskotát sütünk (kb 40x45 cm). Háromba vágjuk.
Az almákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, fűszerezzük és víz nélkül megpároljuk, majd kihűtjük.
A gesztenyemasszát némi tejszínnel vagy vajjal kenhetőre keverjük.
Az egyik lap piskótát megkenjük gesztenyével, a másik lapot almapürével és ráfordítjuk a gesztenyés lapra. A két töltelék egymásra kerül. A ráfordított lapot megkenjük gesztenyével, a harmadikat almapürével és ráfordítjuk a gesztenyés krémre.
1 éjszakára kissé lesúlyozva félrerakjuk, másnap bevonjuk csokival és diszítjük.
Tejszínhabbal is kinálhatjuk.
Megjegyzés:
Család kedvenc receptje. A fiam az esküvőjére 3-at is rendelt:))
Értékeld a receptet:
Magyarné Kiss Ágnes receptje
Torta |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.