A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd több részletben belekeverjük a lisztet is. A tojásfehérjét felverjük habbá és a vízzel együtt azt is a masszához adjuk. Nagy tepsit zsírpapírral kibéleljük, elkenjünk rajta a piskótatésztát és 180°C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.
Miután kihűlt a tészta, ketté vágjuk és megkenjük lekvárral. helyezzük vissza a tepsibe. Ragasszuk össze a két tésztát.
A gyümölcsöt a cukorral és a citrom levével összetörjük, majd szűrőn átpasszírozzuk és elkeverjük a joghurttal. A lapzselatint laponként vízbe áztatjuk, majd a vízből kivéve kinyomkodjuk. A lapokat 5 ek. vízben lassú tűzön feloldjuk. Langyosra hűtjük, majd a gyümölcskrémhez adjuk. Óvatosan belekeverjük a tejszínhabot is.
A krémmel megkenjük a piskótát, 4-5 órára hűtőbe tesszük. A maradék lekvárral vékonyan megkennyük a süti tetejét és újabb két órára hűlni hagyjuk.
Megjegyzés:
Lehet más gyümölccsel is elkészíteni. Mirelit is megfelel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.