Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék langyos vizet, cukrot, sót.
A hozzávalókat összedolgozzuk a kész kovásszal, majd félkemény tészát gyúrunk.
20 percet kelesztem, átgyúrom és ezt még kétszer megismétlem.
Ezek után formázom, kenyérnél bevágom a tetejét.
Megkenem vízzel.
Az előmelegitett sütő legalsó részére vízzel teli tálcát rakok és úgy teszem be a tésztát.
Aranybarnára sütöm, miután kész újra lekenem vízzel. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A tésztát "feldobhatjuk" fűszerekkel (fokhagyma,oregánó,bazsalikom stb.) illetve süthetünk bele kolbászt, tojást, csirkehúst is....Jó próbálkozást!
Értékeld a receptet:
Hollóné Balogh Nikolett receptje
Kenyerek |
Babáknak:8-12 hónap | 90 n. diéta - szénhidrátnap, | vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, lakto vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.