A lisztel elkeverjük a sót, cukrot, sütőport. A tojás a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurt is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük. Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, ügy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével :) Szép csinos kis egér fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egér. :)FIGYELEM: a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk és lekvárral kínáljuk.Jó étvágyat!
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025