Tészta: a hozzávalókból piskótát készítünk a megszokott módon 26 cm átmérőjű tortaformában.
Túrókrém: amennyiben darabos a túró, szitán átpasszírozzuk. A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. Elkészítjük a zselatint, lehűtjük, majd a felvert tejszínhabhoz adjuk. A mazsolát kevés áztatás után a túróhoz keverjük. Végül a tejszínhabot adjuk hozzá. Hűtőbe állítjuk, kissé megdermesztjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára.
Málnakrém: a málnát szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint felfőzzük és lehűtjük. A tejszínt felverjük habnak, majd beletesszük a zselatint. A túrókrémhez hasonlóan ezt is lehűtjük és majd csak utána kenjük rá a túrókrémre.
Díszítés: szép egész málnaszemekkel díszítjük a tortánkat.
Megjegyzés:
Elég munkás, de egy ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni!
A trendek azt mutatják, hogy mindennapjainkban egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, és testsúlyunkra is jobban odafigyelünk, mint pár évvel ezelőtt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebben táplálkozzunk, miközben az alakunkra is vigyázunk? Abban biztosak lehetünk, hogy a napi többször keveset elvvel és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával nem foghatunk mellé. Dietetikus szakértő segítségével jártuk körül a témát.
Újabb mérföldkő a világsikerű chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját.