A mézet, a cukrot és a vajat lábasban felolvasztjuk, majd kicsit lehűtjük. Belekeverjük a kakaót, a fűszert és a tojást.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mézesmasszával összegyúrjuk. A hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Kinyújtjuk kb. 3mm vékonyra, majd szívformákat szaggatunk belőlük. Egy szív közepébe kevés lekvárt teszünk, a szélét bekenjük tojásfehérjével, majd egy másik szivet ráteszünk, a széleit kicsit összenyomjuk, hogy ne follyon ki a lekvár.
180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Eközben gőz fölött felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat. Mikor kihűltek a sütemények, a szív púpos felével belemártjuk az olvasztott csokiba, végül rászórunk kókuszreszeléket.
Megjegyzés:
Érdemes fémdobozban tárolni, hogy megpuhuljon.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | karácsony, újév,szilveszter, Valentin-nap,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.