cukor ízlés szerint (én nem tettem bele, mivel növényi tejszínt használtam, ami édes),
30 dkg málna
2 ek porcukor.
Hogyan készül a Panna cotta málnaöntettel?
Elkészítés:
A tejszínből elveszünk néhány evőkanálnyit és hozzákeverjük a zselatinport, majd állni hagyjuk kb. 10 percet.
A maradék tejszínt a cukorral felforraljuk, forrás után a tüzet visszavesszük egészen picire és elkeverjük benne a beáztatott zselatint, addig kavarjuk amíg a zselatin egészen feloldódik.
Egy muffin sütőformát vízzel kiöblítünk és belemérjük a tejszínt. Hagyjuk hűlni, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A málnából egy maréknyit félreteszünk (szép szemeket) a díszítéshez. A többi málnát a porcukorral elkeverjük, majd pürésítjük és szűrőn átpasszírozzuk. A megszilárdult krémeket éles kés segítségével leválasztjuk a muffin forma oldaláról, a formát alulról meleg vízbe mártjuk és kivesszük a krémeket a formákból. Kis tányérokra helyezzük és málnaöntettel valamint málnaszemekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Hazajöttünk. Igyekszem finomságokkal készülni a VFK-ra. Addig is egy kis desszertre vágytam, mivel a nyaralásunk alkalmával legjobban az általam készített édességeket hiányoltam :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.