ízlés szerint lilahagyma vagy póréhagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagy TVpaprika vagy kaliforniai paprika apróra vágva
A tölteléket kedvünk tetszőlegesen variálhatjuk más nem lédús zöldségekkel, főtt/sült húsfélével, pirított szalonnával stb. A tejföl és a sajt az alapösszetevő!
Hogyan készül a Pupusas?
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Én a kenyérsütőgép dagasztó programjával szoktam, 15perc.
Ezután rögtön kiveszem a gyúródeszkára és ebből a mennyiségből 10 golyót formázok. (ez dupla mennyiség, de az eredeti recept szerint 30dkg lisztből 6db készül) A kis golyókat egy műanyag tállal letakarom, pihentetem. Addig összekeverem a töltelék hozzávalóit, ha még enm tettem meg. :D
A pihentetett tésztát egyenként szép vékony kör alakra nyújtom, kb káváscsésze alátét nagyságúra.
1 jó púpozott evőkkanálnyi tölteléket halmozok rá.
A tészta széleit felemelve (félkör alakom lesz) összecsípem, majd szépen végighaladva behajtogatom.
Szépen ellapítom.
Egy nagy teflon serpenyőben hármasával sütöm, nem kell semmi zsiradék alá. Egy-egy oldala kb. 3-4 percig sül. Kedvem szerint, ha a pupusas vastagsága megkívánja, akkor két fakanállal összefogva egy-egy pillanatra az oldalára fordítom és ott is megpirítom.
Azon melegén nagyokat sóhajtozva kechuppal fogyasztja a családom!
Megjegyzés:
Gyors, kis kézügyességet igényel, ha hamar rááll a kéz.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.