Warning: session_start(): open(/var/www/clients/client1/web15/tmp/sess_jhmil4l2t2c9de4gqvi5hsh1u0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/clients/client1/web15/web/recept/index.php on line 16
Pupusas recept | Gasztrostúdió.hu
ízlés szerint lilahagyma vagy póréhagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagy TVpaprika vagy kaliforniai paprika apróra vágva
A tölteléket kedvünk tetszőlegesen variálhatjuk más nem lédús zöldségekkel, főtt/sült húsfélével, pirított szalonnával stb. A tejföl és a sajt az alapösszetevő!
Hogyan készül a Pupusas?
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Én a kenyérsütőgép dagasztó programjával szoktam, 15perc.
Ezután rögtön kiveszem a gyúródeszkára és ebből a mennyiségből 10 golyót formázok. (ez dupla mennyiség, de az eredeti recept szerint 30dkg lisztből 6db készül) A kis golyókat egy műanyag tállal letakarom, pihentetem. Addig összekeverem a töltelék hozzávalóit, ha még enm tettem meg. :D
A pihentetett tésztát egyenként szép vékony kör alakra nyújtom, kb káváscsésze alátét nagyságúra.
1 jó púpozott evőkkanálnyi tölteléket halmozok rá.
A tészta széleit felemelve (félkör alakom lesz) összecsípem, majd szépen végighaladva behajtogatom.
Szépen ellapítom.
Egy nagy teflon serpenyőben hármasával sütöm, nem kell semmi zsiradék alá. Egy-egy oldala kb. 3-4 percig sül. Kedvem szerint, ha a pupusas vastagsága megkívánja, akkor két fakanállal összefogva egy-egy pillanatra az oldalára fordítom és ott is megpirítom.
Azon melegén nagyokat sóhajtozva kechuppal fogyasztja a családom!
Megjegyzés:
Gyors, kis kézügyességet igényel, ha hamar rááll a kéz.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2021
Warning: Unknown: open(/var/www/clients/client1/web15/tmp/sess_jhmil4l2t2c9de4gqvi5hsh1u0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/clients/client1/web15/tmp) in Unknown on line 0