Egy evőkanál citromlében feloldom a 12 szem édesítőtablettát és ezt követően összegyúrom a tészta hozzávalóit. Kinyújtom és pihentetés nélkül kibélelek vele egy kapcsos tortaformát, úgy, hogy az oldalát is teljesen befedje a tészta.
A túrót, tejfölt, olajat, 2 evőkanál citromlében feloldott édesítőtablettákat, 2 tojást, vaníliás pudingport, 2 csomag vaníliás cukrot beleteszem egy nagy tálba és botmixerrel – mások kézimixerrel csinálják – addig keverem, amíg nem lesz teljesen sima, csomómentes.
Ezt követően osztom szét két részre. Az egyik felébe beleteszek még egy evőkanál citromlevet és egy csomag vaníliás cukrot, a másik felébe pedig hozzákeverem a kakaóport és a rumaromát. Mind a kettő krémet újra átdolgozom a mixerrel. Nincs is már más dolgunk, mint megtölteni a tortaformát.
Két egyforma méretű szedőkanalat használok erre a célra, és váltakozva merem bele a krémet a formába. Először a fehér krémből teszek egy kanállal a torta közepébe, majd a kakaósból szintén a közepére, és így tovább, amíg el nem fogy a krém. Mindig a közepére merem a krémet, gyakorlatilag tehát mindig a másik tetejére. Nem szabad kavargatni, kenegetni, magától fog szétterülni a formában, és így éri el az abszolút csíkos hatást. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt sül meg. Ha kivettem a sütőből kb. 10-15 perc múlva veszem le a tortaforma oldalát, és csak teljesen kihűlt állapotban szeletelem fel. Ezt nehéz kivárni, mert kb 2-2,5 óra míg teljesen kihűl a torta, de megéri a várakozást.
Aki cukorral szeretné készíteni, akkor a tésztánál a 12 szem édesítőtabletta 5 dkg cukornak, a krémnél a 35 szem édesítőtabletta 15 dkg cukornak felel meg. Ebben az esetben a cukrot simán összekeverem a hozzávalókkal, nem szükséges a citromlében feloldani.
Megjegyzés:
Én édesítőtablettával szoktam készíteni, mert úgy kevésbé hízlal, de cukorral is ugyanolyan finom íze van.
Értékeld a receptet:
Judit Emese Mákos receptje
Túrótorta |
desszert | sütőben sütve | cukormentes, | uzsonna, | egész évben | születésnap,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.