Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Tea › Beköszöntő

Beköszöntő

A téma közepébe vágásával történő kezdés olyan érzést kelt, mintha a szerkesztő azonnal osztani akarná a felhalmozott „tudást” és bizonyítani szeretné rátermettségét. Ennél itt többről van szó. Egy rovat indul szerkesztővel, cikkírókkal és olvasókkal. Közös érdeklődési témánknak a „teát” jelöljük meg és mindent, ami e fogalom köré csoportosítható. De úgy ildomos, hogy előbb bemutatkozom:
Megosztás Nyomtatás
Mindenek előtt… …le kell szögeznem, hogy amatőrnek tartom magam és mindig is autodidakta módon tanultam a teákról, így a tévedhetetlenség jelző nem engem illet a témában. Csupán rátaláltam valamire, amit többnyire tealevélből, olykor más növények részeiből főznek, és ha jól készítik el, akkor nagyon finom lesz, valamint igen egészséges is. Viszont jó ideje már nem csak „fogyasztom” a főzetet, hanem igyekszem minden elérhető információt összegyűjteni a camellia sinensisről (teacserjéről) és mindazokról a növényekről, amelyekből teát készítenek. És ugyanilyen intenzitással érdeklődöm a teaital fogyasztásához kapcsolódó szokások, gondolatok, illetve lényegében mindazon dolgok felől, amelyek e nedűvel kapcsolatosak. (Ezért örömmel fogadom majd a konstruktív ötleteket és a helyreigazítást is esetleges tévedésem esetén.) Terveink A Tea-rovat a tervek szerint a világ minden táján fellelhető és lehető legkülönfélébb teákról fog szólni. Szót ejtünk majd a különféle kultúrák teakészítési és -fogyasztási szokásairól, a tea történetéről, múltjáról és jelenéről, valamint teaházak szubjektív elemzése is várható. Továbbá kitérünk majd a teákkal kapcsolatos egyéb érdekességekre is. Teakultúra? Mint a gyermek, aki valami újat fedez fel, valami újat ért meg, aminek a létezéséről már tudott ugyan, de nem értette, mit „isznak rajta a felnőttek”. Teázni tanulok. Élvezem, használom, örömöm lelem benne. Hogy mit is jelent ez? A reggeli indulás előtt egy órával előbb felkelni, lefőzni és lassan elkortyolgatni valami serkentő hatásút… Csendben, nyugiban. Van időd, nem rohansz, hiszen adtál időt magadnak. Most csak a tea van, te vagy, a fotel, amelyben ülsz, és ha úgy döntesz, az Isten. Indulás után nyugodtabb a lelked, külső szemlélőként nézheted a rohanókat. Mosolyoghatsz rajtuk, mert tudod, hogy ma már egyszer bölcsebb voltál náluk. Te nem rohansz, mint ők, te hagytál időt magadnak. Aztán amikor hazaérsz… Ismét a magadé vagy. Váltasz. A napi emlékeidet helyre teheted. Válogatsz a teáid közül, elkészítesz egy kedvedre valót és töredezettség-mentesítesz. Végül este, alvás előtt egy újabb… Magadban, a pároddal vagy a családdal. Valami gyümölcs- vagy nyugtató gyógytea. Csak élvezed és leteszed a nap, az élet többi terhét erre a pár percre. Ennyi jár. Mindig…
Gyorgyovich Miklós

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu