Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Aszalt szilvás csirkecomb rizzsel

Aszalt szilvás csirkecomb rizzsel

  • Aszalt szilvás csirkecomb rizzsel6 db csirkecomb
  • 1 csomag (500 g) aszalt szilva
  • fél l vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 300 g libazsír
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 300 g rizs

 

Megosztás Nyomtatás
  1. Az aszalt szilvákat egy tálba tesszük, és leöntjük a vörösborral. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk.
  3. A csirkecombokat alaposan megmossuk, aztán megsózzuk, megborsozzuk őket. Közben a libazsírt hevítünk egy akkora lábosban, amiben elfér legalább egy csirkecomb.
  4. A combok mindkét felét megpirítjuk kb. 4-4 perc alatt.
  5. A húsokat egy sütőtálba tesszük, és lefedjük alufóliával, hogy az aromák bent maradjanak.
  6. A pörcös libazsírban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. 4-5 szem aszalt szilvát kiveszünk a rizshez, de a többit ráöntjük a hagymára. Babérlevelet, fahéjat, és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
  7. Összefőzzük.
  8. Kivesszük a babérleveleket, és összeturmixoljuk a szószt.
  9. A csirkecombokra öntjük, visszatesszük az alufóliát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük.

A rizst megfőzzük, és felaprítjuk a 4-5 szem aszalt szilvát, majd a rizshez keverjük. Ezzel tálaljuk a csirkecombokat.

 

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu