Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Aszalt szilvás csirkecomb rizzsel
Aszalt szilvás csirkecomb rizzsel
6 db csirkecomb
1 csomag (500 g) aszalt szilva
fél l vörösbor
1 fej vöröshagyma
300 g libazsír
só
bors
2 db babérlevél
fahéj
1 citrom reszelt héja
300 g rizs
Az aszalt szilvákat egy tálba tesszük, és leöntjük a vörösborral. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk.
A csirkecombokat alaposan megmossuk, aztán megsózzuk, megborsozzuk őket. Közben a libazsírt hevítünk egy akkora lábosban, amiben elfér legalább egy csirkecomb.
A combok mindkét felét megpirítjuk kb. 4-4 perc alatt.
A húsokat egy sütőtálba tesszük, és lefedjük alufóliával, hogy az aromák bent maradjanak.
A pörcös libazsírban a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. 4-5 szem aszalt szilvát kiveszünk a rizshez, de a többit ráöntjük a hagymára. Babérlevelet, fahéjat, és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.
Összefőzzük.
Kivesszük a babérleveleket, és összeturmixoljuk a szószt.
A csirkecombokra öntjük, visszatesszük az alufóliát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük.
A rizst megfőzzük, és felaprítjuk a 4-5 szem aszalt szilvát, majd a rizshez keverjük. Ezzel tálaljuk a csirkecombokat.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.