Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Borscs leves

Borscs leves

borscs levesElső edény:

  • 500 g sertéslapocka
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db karalábé
  • húsleves kocka

Második edény:

  • fél kg zöldbab
  • 4-5 db burgonya
  • húsleves kocka

Harmadik edény:

  • fél kg káposzta
  • húsleves kocka

Negyedik edény:

  • 1 db cékla
  • 2 ek cukor

További hozzávalók:

  • 400 g tejföl
  • 2 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • bors

 

Megosztás Nyomtatás
  1. Az első legyen a legnagyobb edény, mert a végén ebbe a fazékba öntjük a többi lábos tartalmát is. A húst és a zöldségeket is felkockázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beledobjuk a húsleves kockát, és főzzük is.
  2. A második edényhez való hozzávalókat megpucoljuk, felaprítjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beledobjuk a húsleves kockát, és főzzük.
  3. A harmadik edénybe a káposztát felaprítjuk vagy legyaluljuk, felengedjük vízzel, mehet bele a húsleveskocka, és főzzük.
  4. A negyedik edénybe a céklát megpucoljuk, felkockázzuk. A cukrot elkezdjük olvasztani, karamellizálni, majd rádobjuk a céklakockákat, keverjük, végül fedő alatt puhára pároljuk. Nem szabad vizet önteni rá, mert akkor elveszti szép színét a cékla.
  5. Amikor az összes edény tartalma megpuhult, akkor az első fazékba öntjük a többi lábosok tartalmát. A tejfölben elkeverjük a lisztet és az összezúzott fokhagymát. Ezzel behabarjuk a levesünket, összerottyantjuk. Majd a kapor és petrezselyem csokrokat beledobjuk a levesbe, lefedjük, hagyjuk állni az egészet, már nem kell főzni! Tálalás előtt a petrezselyem és kaporcsokrot kidobjuk.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu