Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Borscs leves
Borscs leves
Első edény:
500 g sertéslapocka
3-4 db sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 db karalábé
húsleves kocka
Második edény:
fél kg zöldbab
4-5 db burgonya
húsleves kocka
Harmadik edény:
fél kg káposzta
húsleves kocka
Negyedik edény:
1 db cékla
2 ek cukor
További hozzávalók:
400 g tejföl
2 ek liszt
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
só
bors
Az első legyen a legnagyobb edény, mert a végén ebbe a fazékba öntjük a többi lábos tartalmát is. A húst és a zöldségeket is felkockázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beledobjuk a húsleves kockát, és főzzük is.
A második edényhez való hozzávalókat megpucoljuk, felaprítjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beledobjuk a húsleves kockát, és főzzük.
A harmadik edénybe a káposztát felaprítjuk vagy legyaluljuk, felengedjük vízzel, mehet bele a húsleveskocka, és főzzük.
A negyedik edénybe a céklát megpucoljuk, felkockázzuk. A cukrot elkezdjük olvasztani, karamellizálni, majd rádobjuk a céklakockákat, keverjük, végül fedő alatt puhára pároljuk. Nem szabad vizet önteni rá, mert akkor elveszti szép színét a cékla.
Amikor az összes edény tartalma megpuhult, akkor az első fazékba öntjük a többi lábosok tartalmát. A tejfölben elkeverjük a lisztet és az összezúzott fokhagymát. Ezzel behabarjuk a levesünket, összerottyantjuk. Majd a kapor és petrezselyem csokrokat beledobjuk a levesbe, lefedjük, hagyjuk állni az egészet, már nem kell főzni! Tálalás előtt a petrezselyem és kaporcsokrot kidobjuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.