Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Fetás-olívás muffin

Fetás-olívás muffin

 

  • fetás-olívás muffin250 g liszt
  • 70 g olivabogyó
  • 200 g feta
  • 1 ek tört rozmaring
  • 3/4 tk só, bors
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 80 ml olaj
  • 300 g natúr joghurt
Megosztás Nyomtatás
  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. 
  2. Papírokat beletesszük a muffin formába vagy kivajazzuk. 
  3. Az olivabogyót felkarikázzuk, a fetát pedig kis kockákra. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot, és a rozmaringot összekeverjük egy tálban.
  4. Egy másik tálban a tojást felverjük, hozzákeverjük az olajat, a joghurtot és az olivát. 
  5. A száraz alapanyagokat a folyékonyba öntjük, összekeverjük. 
  6. A formát félig tesszük tésztával, majd feta, újra tészta, és megint feta. 25-30 perc alatt megsül.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu