Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Házi hamburger

Házi hamburger

Házi hamburgerZsemle:

  • 450 g liszt
  • 1 cs élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 50 ml olaj
  • 1 db tojás sárgája (zsemle megkenéséhez)
  • szezámmag (zsemle tetejére)

Húspogácsa:

  • 500 g darált hús
  • 1 db tojás
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj (kisütéshez)

 

 

Megosztás Nyomtatás

A zsemle elkészítése:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. (A tej legyen langyos, és beleöntjük az élesztőt is.) Kelesztjük egy órán át, majd négy-hat felé vesszük, és zsemlékké formázzuk a tésztát. Így is kelesztjük még 10 percet. Aztán bekenjük tojás sárgájával a zsemlék tetejét, és megszórjuk szezámmaggal.

A húspogácsa elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, és felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy tálban jól összekeverjük, majd fél órát pihentetjük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Pogácsákat formálunk, és forró olajban kisütjük.

Ízlés szerint összeállítjuk a hamburgerünket. (Mi salátát, paradicsomot, hagymát, és savanyú uborkát tettünk bele.)

 

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu