Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Jókai bableves

Jókai bableves

  • bableves300 g csülök
  • 400 g tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 ek tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem

Csipetke:

  • 1 db tojás
  • liszt

 

Megosztás Nyomtatás
  1. A csülköt és a babot is beáztatjuk egy-egy tálban egy fél napra.
  2. A hagymákat és a répákat megpucoljuk, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk.
  3. Első lépésben feltesszük a csülköt és a babot főni. Amikor már fél órája forr, akkor hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a répa karikákat. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Kb. 1 óra alatt már elkészül a csülök, kivesszük, felkockázzuk. Közben elkészítjük a csipetkét is.
  4. A tojást felverjük, picit sózzuk, majd a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, összegyúrjuk. A csülök kockákat visszatesszük, és a csipetkét belecsipkedjük a levesbe. (TIPP: Ha túl sok a csipetke, akkor le is lehet fagyasztani, és legközelebb kiolvasztva bele lehet csipkedni egy másik levesbe.)
  5. Amikor már megpuhultak a zöldségek a levesben, akkor a tejfölt összekeverjük a pirospaprikával. Egy kis levet kiveszünk, hogy a hő különbségeket kiegyenlítsük, és összekeverjük a pirospaprikás tejföllel. Aztán belekeverjük a levesbe. Összerottyantjuk, és már tálaljuk is. További tejföllel díszíthetjük.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu