Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Lasagne

Lasagne

  • lasagne250 g tészta
  • 500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 720 g sűrített paradicsom
  • 5-6 ek ketchup
  • bors
  • bazsalikom
  • oregano
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Mártás:

  • 100 g vaj
  • 4 ek liszt
  • fél l tej
  • 1 kk só
  • 1 csipet szerecsendió
  • 150 g sajt

 

Megosztás Nyomtatás
  1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe megfőzzük. Egy kis olajat is teszünk bele.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, megpirítjuk olívaolajon. Jöhet rá a darált hús, amikor kifehéredik, akkor fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganoval és petrezselyemmel.
  3. A paradicsomokat felkockázva beleszórjuk. Aztán paradicsomszósszal és ketchuppal felöntjük. Fedő alatt kb. fél óra alatt elkészül.
  4. Addig egy kis lábosban megcsináljuk a mártás. Vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, végül a tejet, csomómentesen besűrítjük. (TIPP: Kis lángon, folyamatosan keverve érjük ezt el.) Kis sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a tésztalapokat, aztán jöhet a mártás, és arra a húsos ragu, aztán megint tésztalapok, mártás, ragu, és tésztalapok. Azt még reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben összesütjük, kb.15-20 perc. A sajtnak meg kell pirulni a tetején, és már kész is.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu