Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Lasagne
Lasagne
250 g tészta
500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
720 g sűrített paradicsom
5-6 ek ketchup
só
bors
bazsalikom
oregano
petrezselyem
olívaolaj
Mártás:
100 g vaj
4 ek liszt
fél l tej
1 kk só
1 csipet szerecsendió
150 g sajt
A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe megfőzzük. Egy kis olajat is teszünk bele.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, megpirítjuk olívaolajon. Jöhet rá a darált hús, amikor kifehéredik, akkor fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganoval és petrezselyemmel.
A paradicsomokat felkockázva beleszórjuk. Aztán paradicsomszósszal és ketchuppal felöntjük. Fedő alatt kb. fél óra alatt elkészül.
Addig egy kis lábosban megcsináljuk a mártás. Vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, végül a tejet, csomómentesen besűrítjük. (TIPP: Kis lángon, folyamatosan keverve érjük ezt el.) Kis sóval és szerecsendióval ízesítjük.
Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a tésztalapokat, aztán jöhet a mártás, és arra a húsos ragu, aztán megint tésztalapok, mártás, ragu, és tésztalapok. Azt még reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben összesütjük, kb.15-20 perc. A sajtnak meg kell pirulni a tetején, és már kész is.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.