Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Libamájjal és kaliforniai paprikával töltött csirkemell Francia salátával
Libamájjal és kaliforniai paprikával töltött csirkemell Francia salátával
4 főre:
800 g csirkemell,
2 db kaliforniai paprika
500 g libamáj
só
bors
olaj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Francia saláta:
200 g zöldborsó
200 g sárgarépakocka
1 db alma
1 üveg savanyú uborka
Öntet:
300g tejföl
2 ek mustár
4-5 el majonéz
fél citrom leve
A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A libamájat olajban (vagy a saját hájában) 180 fokos sütőben megsütjük.
A kaliforniai paprikákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Kb.20 perc alatt) A húsokat sózzuk, borsozzuk, a libamájat szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikákról lehúzzuk a bőrét, és szeleteljük.
A húsokat megtöltjük a libamájjal meg a paprikával, panírozzuk, és olajban kisütjük. Ízlésesen szeletekre vágjuk.
A salátához a zöldborsót és a sárgarépát megpároljuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, az uborkákat felkarikázzuk. Az öntetet és zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a húst! Mennyei! Jó étvágyat!;-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.