Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Palócleves

Palócleves

  • palócleves500 g sertéslapocka
  • 3 db sárgarépa
  • 400 g zöldbab
  • 3 szem krumpli
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 200g tejföl
  • olaj
Megosztás Nyomtatás
  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és felaprítjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd öntünk bele egy kis vizet, utána mehet bele a hús. Főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répát és a krumplit, aztán felkockázzuk őket. A zöldbabbal együtt a paradicsomot, a paprikát, a répát és a krumplit is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel. Forráskor fűszerezzük, sóval, borssal és petrezselyemmel. Főzzük tovább.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a tejfölt is belekeverjük, összerottyantjuk, és kész is.

Jó étvágyat!;-)

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu