Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyával

Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyával

Rozmaringos kacsacomb párolt káposztával, és fokhagymás sült burgonyávalHozzávalók 4 főre:

  • 4 db kacsacomb
  • rozmaring
  • bors
  • 1 db narancs
  • 1 fej káposzta
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • kacsazsír
  • almaecet
  • cukor
  • 1 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma

 

Megosztás Nyomtatás
  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egy sütőtálat (lehetőleg olyat, aminek van teteje) kacsazsírral megkenünk. Berakjuk a kacsacombokat, ehhez teszünks néhány szál rozmaringot.
  2. A narancsot jól megmossuk, és szeletekre vágjuk, a kacsacombok mellé rakjuk. 200 fokos sütőben kb. 2 óra alatt megsütjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A káposztát is ízlés szerint feldaraboljuk, megmossuk.

  4. Olajon pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, és hozzáadunk egy megpucolt, feldarabolt almát is. Fedő alatt pároljuk, de gyakran meg kell kevernünk.

  5. A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és megfőzzük. Fokhagymás olívaolajon megpirítjuk, ehhez is adhatunk rozmaringot, ha szeretnénk.

  6. Libamáj:

    Libazsírral kikent fedővel rendelkező jénaiban 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágjuk, és közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk.

 

 

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu