Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sajtos fánk
Sajtos fánk
300 g liszt
3 db közepes burgonya
300 ml tej
1 csipet cukor
1 db tojás
1 csomag élesztő
2 ek só
2 db tömlős sajt
Olaj (a kisütéshez)
A burgonyát héjában megfőzzük. Majd burgonyanyomóval átnyomjuk, és a liszthez adjuk. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és elkeverjük benne az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tojást, és a sót. Jól összegyúrjuk.
Meleg helyen legalább fél órát kelesztjük.
Utána fánkokat szaggatunk belőle, amiket megtöltünk a sajttal. Letakarjuk, újabb fél órára.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.