Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › UFF blog › Sült libacomb bundázott almával

Sült libacomb bundázott almával

libacombSült libacomb:

  • 4 db libacomb
  • 300 g libazsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • bors

Bundázott alma:

  • 4-5 db nagyobb alma
  • kb. 100-150 g liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 100 ml víz
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • 200 ml tej
  • 1 tk fahéj
  • olaj (a sütéshez)
Megosztás Nyomtatás
  1. A libacombokat megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk őket. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és feldaraboljuk a fokhagymákat. A libazsírt betesszük egy sütőedénybe (TIPP: Érdemes olyan edényt választani, aminek van teteje.), és berakjuk a combokat, illetve a fokhagyma darabokat.
  2.  180-200 fokra előmelegített sütőbe betesszük sülni, és kb. 2,5 óra alatt megsülnek.
  3. Az almákat megmossuk, kiszedjük a csutkákat, és felkarikázzuk az almákat.
  4. Készítünk egy palacsinta tésztát, a többi hozzávalóból.
  5. Ebben a masszában megforgatjuk az almakarikákat, és olajon kisütjük őket, kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalukat. Ezzel tálaljuk a libacombokat.

uffblog.hu - Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu