Illatos kacsamell
- Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra h?lt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét, majd & tovább >>>
|
|
Kacsaleves lestyános kacsagombóccal
- A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük f?ni. Sóval, egész borssal ízesítjük és hagyom&a tovább >>>
|
|
Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával
- A hántolt árpát megmossuk és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított v tovább >>>
|
|
Kapros káposztán párolt tükörponty
- A hagymát megtisztítjuk és félf?re vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpeny?ben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta a tovább >>>
|
|
Kapros-túrós profiterole
- A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve lassú t?zön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falátó tovább >>>
|
|
Karácsony esti kacsagalantin
- A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz el?bb bevágjuk a b?re alatt s azután még egysz tovább >>>
|
|
Karácsonyi kalács
- A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az éleszt?t. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt éleszt?t - ha szükséges, még egy kevés langyos tej tovább >>>
|
|
Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel
- A karalábé tetejéb?l egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az al tovább >>>
|
|
Karamell-charlotte gyümölcsökkel
- 10 dkg cukrot egy serpeny?ben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá f?zzük.
- A tojássárgáját összekeverjük 4 ev?ka tovább >>>
|
|
Kompót aszalt gyümölcsökb?l
- Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig f?zzü tovább >>>
|
|