Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Vendégségben Budafokon

Vendégségben Budafokon

Szeptember közepén a Katona Borházban jártunk. A szíves vendéglátást nem csak a pincészet változatos borkínálata, de a gasztronómiai kínálat és a gazdag szórakoztató programok: koncertek, hastánc-show is biztosította! Vendégségben Budafokon A Katona Borház igazi kuriózum Budapesten, hiszen kevés olyan hely van a fővárosban, ahol autentikus borospincét látogathatunk és még meg is vendégelnek bennünket. Ha jól utánaszámolunk, csak Budafokon található belőlük néhány. Ezért hát szívesen tettünk eleget a Borház invitálásának, BKV-ra szálltunk és a belvárosból fél óra alatt a budafoki pincékben kötöttünk ki. Ebben a kellemes hangulatú, autentikus borospincében - mint Petzold Attila borász, szaktanácsadótól megtudtuk - rendszeresen szerveznek étel-italkínálattal összekötött pincelátogatásokat. Vendégkörükbe elsősorban baráti társaságok tartoznak, de üzleti tárgyalások, előadások is lebonyolíthatóak ebben az igazán exkluzív környezetben. Még nagyobb külföldi csoportokat is szívesen látnak, hiszen mintegy 100 főt tudnak kényelmesen elhelyezni vendégváró pincéjükben, és borkóstolókat akár több nyelven is rendeznek borász-sommelier vezetésével. A Borház különlegessége az a Borbank (bortrezor), ahol a borkedvelők minden szempontból megfelelő körülmények között tárolhatják legkedveltebb palackozott boraikat, s alkalomadtán a rokoni-baráti társaságot összerántva nyakára hághatnak egy-két nevesebb butéliának. Ehhez kínál a Borház exkluzív terepet pincészetében. Olynnyira, hogy Borbankuk ügyfelei számára havonta rendeznek kóstolót a világ borkülönlegességeiből, valamint kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak az általuk forgalmazott kínálatból. A pincészet saját szőlőkkel rendelkezik a Balatonboglári borvidéken, ebből adódóan boraikat a finom szőlőzamatok és illatok, valamint a kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi. Újabban azonban ültetvényeket vásároltak Tokajban is - tudtuk meg Holló Tünde marketing vezetőtől - vagyis a választék további bővülésére számíthatunk. Fehérboraikat acéltartályokban, reduktív körülmények között tárolják palackozásig, az elsődleges íz- és zamatanyagok minél tökéletesebb megőrzése érdekében, míg a vörösborokat 2 évig tölgyfahordókban érlelik, ezután kerülnek palackozásra. Érdekesség, hogy barik-hordóban érlelt boraik között nem csak vörösborokat, de egy chardonnay-t is találunk, melyet a ház kedvenceként tartanak számon. A mi ízlésünkhöz mégis inkább üde Olaszrizlingjük, a pince mélyéről előkerült, még nem palackozott Zöld Veltelinijük és két 2003-as vörösboruk: a Katona Merlot és a Cabernet Sauvignon Wellness Selection állt közelebb. Főborászuk Katona Ferenc korábban a BB pincevezetőjeként tevékenykedett, a családi vállalkozást 1996-ban indította el. A Borház ügyvezetőjétől, Katona Klárától azt is megtudtuk, hogy pincészetük különlegességei az előbb említett wellness borok, melyek nevüket egy japán energetizáló eljárás, a nemzetközileg szabadalmaztatott PÍ-technológia alapján nyerték. Az eljárást a szőlőmûvelésnél alkalmazzák: a növény kórokozókkal szembeni védekezőképességét növelik, melynek segítségével minimálisra csökkenthető a növényvédőszerek használata. Így biobor előállítására képesek. A Katona Borház mindenképpen egyedülálló abban, hogy ők állítják elő a világ első wellness borát. Hradszki Róbert - Harsányi Dávid

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu