Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › A sajt remekül illik a borhoz

A sajt remekül illik a borhoz

Bujdosó PincészetElsőre furcsán hangozhat, de a borgasztronómiához hozzátartozik a sajtok ismerete és élevezete is. Az étel- és borpárosításokról már beszámoltunk, itt az ideje, hogy részletesebben megismerjük a borkulináriát. A Bujdosó Pincészet  elárulja, hogy milyen Bujdosó-borhoz milyen sajtot érdemes fogyasztani, illetve hogy a különböző sajtfélékhez milyen típusú bor passzol. Bujdosó Orsolya, sommelier szerint minden csak a megfelelő párosításon múlik.
Összegyűjtöttük Bujdosóék hasznos tanácsait, amelyeket követve igazi ízharmóniát kaphatunk: 

 Friseccohoz és könnyű fehérborokhoz (Csomó, Torony, Kapitány) fogyasszunk például túrót, ricottát, ordát, mozorellát vagy fetát. 
Jótanács: A friss sajtok mellé érdemes olyan - fiatal, lendületes savtartalmú - fehérbort választani, amely képes áthatolni azon a finom rétegen, amit a sajt képez a nyelvünkön illetve az ízlelőbimbóinkon. 

Bujdoso  Sextánshoz és Nemeréhez félpuha, vágható sajtok, mint például a Saint-Nectaire vagy a trapista dukálnak
Jótanács: félpuha sajtokhoz kerek, szép borokat fogyasszunk!

Bujdoso Kokashoz, Siroccohoz, Ibitubához a kemény sajtok a legmegfelelőbbek, így például a Pecorino, a Romano vagy a Mimolette.
Jótanács: a keménysajtok ideális kísérői a nagytestű, robosztus vörösborok. 

Bujdoso  Sirályhoz lágy sajtot, így többek között brie sajtot vagy camambert-t kóstoljunk 
Jótanács: a lágy sajtokhoz könnyű, alacsony tannintartalmú, gyümölcsös vörösborok illenek.

Bujdoso  Tramontanához penészes sajt passzol, így például a márványsajt, a jól érett Ilmici, a gorgonzola, a Bleu d'Auvergne vagy a Roquefort sajtok illenek leginkább. 
Jótanács: a penészes sajtokkal a késői szüretelésű borok harmonizálnak.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu