Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Egri Borok Gálája az Akadémián

Egri Borok Gálája az Akadémián

Február 16-án rendezték meg az egri borvidék exkluzív bemutatkozását Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia díszes termeiben, mely nem csak a borszakma, de a borbarát nagyközönség számára is nyílt volt. A "legjobb egri tizenkettő" mutatkozott be 3-3 legjobb borával. Egri Borok Gálája az Akadémián A tavalyi nyitás után idén immár második alkalommal rendezték meg az Egri Borvidékért Alapítvány rendezvényét, melyen lehetőségünk volt a tizenkét vezető egri borász (az egri "borászválogatott") legjobb borait kóstolni, sőt elbeszélgetni velük az egri borászkodás hétköznapjairól. Alkonyi László, a Borbarát Magazin főszerkesztője és Tarsoly József Egri Hegybíró vezetésével előzőleg öt tagból álló zsûri válogatta ki a majd félszáz bemutatásra kerülő bort. A köztársasági elnök védnöksége alatt álló eseményen zsúfolásig megteltek a rangos épület termei, hiszen több mint hétszázan vettek részt a társasági eseményen - sokan közülük külföldről. Borkedvelők, kereskedők, szakmai szervezetek, borszakírók, a gazdasági és politikai élet reprezentánsai voltak jelen, még norvég, lengyel, szlovák, német és tajvani érdeklődők is voltak. Az elmúlt években jelentős fejlődést élt meg a magyarországi borágazat, különösen a minőségi borok termelésében. 2007-ben 850 ezer hektoliter magyar bort értékesítettek külföldön - számolt be a hazai "borhelyzetről" Gráf József agrárminiszter. Az 1,5 milliárd forintos költségvetésû Magyar Bormarketing Kht. is szóba került, amely tevékenységével a külföldi sikerek záloga lehet. Az egri Monarchia Winery a Chardonnay Battonage 2005, a Rhapsody in Red 2004 és a Bazilika 2004 boraival vett részt a bemutatón. A borászat csapata, Dr. Pók Tamás főborász szakértő közremûködésével szívesen válaszoltak az érdeklődőknek, akik a borok ízvilága mellett a szőlőfajtákról, a borkészítés rejtelmeiről, az amerikai borpiacról és a hazai borturizmusról is bőségesen tettek fel kérdéseket. Idén Bolyki János, Demeter Csaba, Dr. Pók Tamás, Dr. Gál Lajos, Ifj. Gál Tibor, Juhász Attila, Kaló Imre, Simkó Zoltán, Simon József, Dr. Lőrincz György, Thummerer Vilmos és Vincze Béla voltak a meghívott egri borászok.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu