Kiket láttunk vendégül?
Nézzük mit rejtett Kielmayer Kristian utazótáskája:
Manzanilla las Medallas de Argüeso
St Antony Riesling Nierstein Pettental Grosses Gewächs Riesling 2003
Hervé Sigaut Morey-St Denis 1er Cru Les Millandes 2004
Coloma Garnacha Tinto Joven 2004
Borszakértőnk nemzetközi borbíráló és a Nemzetközi borakadémikus cím várományosa, akinek londoni jelenléte teremti meg a lehetőséget a borszakmai fejlődésre. Az angol főváros a borkereskedelem egyik nagy fellegvára. Az Egyesült Királyság hatalmas felvevőpiac a világ borkereskedelmében, ahová mindenki szeretne bejutni, ezért Londonban rengeteg kóstolót is szerveznek - melyek javarészén borszakírónk ott van, jelen van, tanul és kóstol. Na meg persze jegyzetel. Sajnos a magyar boroknak arra, hogy betörjenek egy ilyen nagy piacra - állami marketingtámogatás híján - csak igen kis tételekben lehet esélyük. A kilencvenes években ugyan történt egy "megmozdulás" a Bakonyi Károly nemesítette Cserszegi Fûszeressel, hiszen Kamocsay Ákos, a Hilltop borászának Londonban díjnyertes bora felkeltette az angol borfogyasztók figyelmét a szupermarket polcain, ám az áttörés csak az alsóbb árkategóriában történt meg - és ami fájóbb: az angolok mára már valószínûleg el is feledték a "kiejthetetlen nevû magyar bort".
Igyekeztünk a nemzetközi (német-spanyol-francia) tételekhez olyan magyar borokat összeválogatni, melyek épp nagyhírû társaik mellett mutathatják meg: mit készítenek, mit iszunk itthon:
Jásdi Csopaki Olaszrizling 2006
Németh Attila Chardonnay Veresföld dûlő 2005
Jekl Villányi Kadarka Ördög-árok 2006
Weninger & Gere Pinot Noir 2006
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025