Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Sándor Napi Bormustra

Sándor Napi Bormustra

A Balatoni Borrégió legjelentősebb tavaszi borbemutatóján a Pinot családhoz tartozó borokkal ismerkednek a szakértők és érdeklődők a március 18-án 17 órától a tapolcai Városi Mûvelődési Központban. Sándor Napi Bormustra A már hagyományosnak számító program 2003. tavaszán a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság kezdeményezésére indult, hogy lehetőséget adjon a borrégióhoz tartozó borvidékek legjobb borainak bemutatására. A nyilvános rendezvény elsősorban a szőlészeknek, borászoknak, borkereskedelemmel foglalkozóknak, a bort a gasztronómiában és a turizmusban felhasználó szakembereknek szól, de szívesen látják azokat a borkedvelőket is, akik a különleges minőséget keresik. Az idei Sándor Napi Bormustrán a Pinot családhoz tartozó borok szerepelnek. Közülük is kiemelkedik a Szürkebarát, ami a világ más tájain Pinot gris, Burgunder blauer, Pinot franc gris, Pinot grigio néven is ismert. A régióban a fajta főleg a Badacsonyi Borvidékhez kötődik, de a balatoni térség más részein is kiváló borokat ad. Egyre fontosabb fajtája a térségnek a Pinot noir, vagy más néven Kék kisburgundi is, amit a világ Pineau noir, Blauer Burgunder és Spätburgunder néven is jó ismer. Ma már ezt a fajta is a régió egész területén megtalálható, s a korábban inkább fehérborosként ismert vidékeken is eredményesen színesíti a kínálatot. A család harmadik tagja, a Pinot blanc, vagy korábban népszerû hazai nevén a Fehér kisburgundi - Burgunder weisser, Pinot bianco. A fajtacsoportból a legkisebb arányban szerepel a régió ültetvényein, de több helyen így is nagyon jó minőséggel termelik. A bormustrát Ács János polgármester nyitja meg 17 órakor a Városi Mûvelődési Központban, majd dr. Májer János, a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója tart előadást fajtacsoport régióbeli szerepéről. Ezt követően prof. dr. Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője mutatja be, és értékeli a résztvevőkkel együtt a bormustrára felsorakoztatott mintegy 30 bort. A termelők között ott lesznek a régió legfontosabb borászatai. (A pontos listát kérésükre a napokban megküldjük.) A bormustra szakmai eszmecserével és a borokhoz illő vacsorával zárul. A menüben bio szürkemarhapörkölt és harcsapaprikás szerepel. A bormustra rendezői Tapolca Város Önkormányzata Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Hotel Gabriella, Tapolca

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu