Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Siker a Borgálán a Boscoloban

Siker a Borgálán a Boscoloban

Július 2-án szombaton került megrendezésre a 4. VinAgora Borgála egy különösen szép helyszínen, a Boscolo Konferencia Központban. Nem csak a környezet, de a rendezvény is hű volt nevéhez: elegáns, kifinomult, színvonalas volt a közönség, az előadások és a kóstolható több mint 500 bor is.

Siker a Borgálán a Boscoloban

Idén kétszer annyian vettek részt a Borgálán, mint az előző évben. A vendégek komoly érdeklődést mutattak a VinAgora Borversenyre nevezett borok és a személyesen bemutatkozó borászok iránt is. Kihasználva a helyszín adta lehetőségeket, kellemesen hűvös terem várta az érdeklődőket, ahol minden bort megfelelő hőmérsékleten lehetett kóstolni, élvezni. A borok válogatott nedűk voltak, hiszen a borászatok kínálatuk legjavát nevezték a versenyre. A kóstolható borok mellett megtalálható volt mindegyik bírálati lapja, amely alapján könnyen lehetett megismerni az adott bort. A gyakorlott, tapasztaltabb borfogyasztók elsődlegesen nem az érmek szerint kóstolták a borokat, hanem próbálták felfedezni a rejtett kincseket is.

Hasznos szórakozást nyújtott a négyféle bortúra ajánló. A sikkes, a profi, az ínyenc és a kalandor névvel jelölt 10-10 borból álló lista más-más szempontból nyújtott segítséget a borkínálat közötti tájékozódásban. A vendégek többsége előszeretettel forgatta a Programfüzetet is, melynek utolsó lapjaira feljegyezték saját tapasztalataikat, megjegyzéseiket.

 

Hasznos, érdekes információkhoz jutott az a borkedvelő is, aki részt vett valamelyik Mesterbor-kurzuson.
Franciaországból érkezett Pascal Chatonnet, aki művi úton hozott létre borhibákat, melyeket megkóstoltatva, levonva a tanulságot, megismertette az érdeklődőket a különböző palackzárási módszerek előnyeivel, hátrányaival. A szakmai előadás minden mondatát valószínűleg csak a jelen lévő borászok értették, de a laikusok számára is nagy élményt jelentett e nagyszerű szakember előadása.
Figula Mihály és Dr. Gál Lajos az aranyérmes mesterborok titkaiba avatta be a hallgatóságot, valamint szó esett az új cuvée-ről, az Egri Csillagról is.
Délután Szepsy István káprázatta el az érdeklődőket nem csak nagyszerű, egyedi, átszellemült előadói stílusával, de már a magával hozott borok miatt is érdeme volt beülni kurzusára.

Aki idén elszalasztotta azt a nagyszerű alkalmat, hogy végigkóstoljon több mint 500 bort a világ 19 országából, az jövőre feltétlen látogassa meg az egész nap tartó rendezvényt.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu