Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Csokoládé › Csokis clafoutis karamellizált naranccsal

Csokis clafoutis karamellizált naranccsal

Hozzávalók: 5 narancs 100g étcsokoládé (70%-os kakaótartalom) 80g sótlan vaj 115g liszt 115g őrölt mandula 115g cukor Csipetnyi só 2 nagyobb tojás 3 tojássárgája 180ml tej 100g fehér csokoládé, összetörve 500ml creme fraiche
Nyomtatás
Csokis clafoutis karamellizált naranccsal Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Reszeld le három narancs héját, majd óvatosan távolítsd el a külső héjat és szeleteld fel a narancsokat 1cm vastagságú szeletekre. Törd össze a keserű csokoládét, helyezd el egy kis tálban, majd forrásban lévő víz felett olvaszd fel. Egy 20cm mély tepsiben (vagy agyagedényben) tudod megsütni a clafoutis-kat. A sütőtálat kend ki vajjal. Ahhoz, hogy clafoutis-t készíts, a lisztet egy külön tálba kell tenned. Add hozzá a mandulát, a cukor felét, a sót, a tojást, a tojássárgáját, a narancshéjat és a tejet. Vegyítsd el, amíg sima lesz, majd add a vajat az olvadt csokoládéhoz. Az olvasztott elegyet csepegtesd a tésztába, azt pedig helyezd a tepsibe. Dobj bele fehér csokoládé darabokat, majd tedd be a sütőbe, 16-20 percre. A tészta magasodni fog, a széleinél szilárd lesz, a közepe viszont nyúlós marad. Ez nem jelenti azt, hogy nem sütötted meg eléggé... arra utal, hogy tökéletes. Tehát légy óvatos és ne süsd túl, mert akkor az eredmény csak egy unalmas piskótatészta lesz. Miközben sül a tészta, a maradék cukrot forrald fel 6ek. vízzel, közepes hőfokon, amíg aranyszínű karamellt kapsz. Vedd le a tűzről, add hozzá a megmaradt narancsok levét. Helyezd el a narancsszeleteket egy tányéron, öntsd rá a karamellt. Csokis clafoutis-val és creme fraiche-sal tálaljuk. Forrás: www.jamieoliver.com
Kígyós Adrienn

Együttműködő partnerünk a chocoMe

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu