Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Egy kis torna autósoknak

Egy kis torna autósoknak

Mindenki ismeri ezt az érzést: hosszú időn át szűk ülésen szorongani az autóban...
A gépkocsiban való ülés következtében fellépő feszült állapot és hátfájás miatt okvetlenül szükséges nyújtózkodni. Ha ez nem is helyettesíti a rendszeres sportolást, mindenképpen élénkíti az izmokat és javítja a test vérkeringését. Az alábbiakban tippeket adunk ahhoz, hogya könnyíthet kellemetlenségein egy-egy hosszab autótút alkalmával.

Megosztás Nyomtatás
Egy kis torna autósoknak

Könnyítsen az isiász jellegű fájdalmon!

Nem kell ahhoz orvosnak lennie, hogy ismerje ezt az alattomos fájdalmat, amelyik végigfut az emberen, a farizomtól egészen a sarkáig. Egy hosszúnak ígérkező út előtt és közvetlenül utána végezze el a következő gyakorlatot: támaszkodjon a kocsi oldalának. Ügyeljen arra, hogy háta egyenes legyen, és ebben a helyzetben egyik bokáját helyezze rá a másik meghajlított térdére. Ekkor húzza ki magát és maradjon egy percig ebben a helyzetben. Utána ismételje meg a gyakorlatot a másik lábával is.

Enyhítsen háta merevségén!

Először helyezze egyik lábát a kocsi aljának a peremére, az ellentétes kezét pedig - vízszintes helyzetben - a behajlított térdére. Ezután fordítsa felsőtestét behajlított combja felé, és másik karját egyenesen lefelé nyújtott helyzetben húzza a válla mögé. Eközben erősebben kell éreznie a feszülést a háta alsó részén, mint a vállában.

 

Kerülje a nyakmerevedést!

A nyakmerevedés gyakran annak a következménye, hogy a kormánykerék túl messze van az üléstől, és emiatt rossz testtartásba kényszerül a vezető. Ne ilyen „sportos”, hanem ergonómiailag helyes testtartást vegyen föl! Karjai ne legyenek nyújtva vezetés közben, tartsa őket könnyedén behajlítva, miközben a volánt fogja. Ügyeljen arra, hogy időnként pihentetnie kell a nyakát! Lógassa a karját a törzs mellett, tenyerét fordítsa kifelé és karját nyújtsa lefelé, feje búbjával pedig próbálja megérinteni a kocsi tetejét.

Küzdje le a derékfájást!

Sohase vezessen úgy, hogy lába hegyével nyomja a pedált, mert túlzottan meg kell feszítenie hozzá a combot, egészen a hát  végéig. Ha félti cipője sarkát, akkor tartson váltócipőt a kocsiban. Teste alsó részének a vérkeringését a következő tornagyakorlattal javíthatja meg: háta alsó részét a lehető legnagyobb mértékben támassza az üléshez, sarkát nyomja előre, majd mellkasát tolja a kormányhoz, miközben a hátát egyenesen tartja.

Forrás: Galenus

A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!
Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu