angol zeller apróra vágott levelével is ízesíthetjük
Elkészítés
Az uborkát alaposan mossuk meg! Nem szükséges meghámozni (aki hámozva szereti, természetesen eltávolíthatja a héját).
Nagy lyukú reszelőn reszeljük egy nagy tálba az uborkát.
A fokhagymát zúzzuk apróra, keverjük össze a reszelt uborkával, adjuk hozzá a sót, a borsot, a citromlevet, végül a kefirt és az apróra vágott kaprot (vagy angol zeller levelét).
Fogyasztás előtt legalább 1-2 óráig hagyjuk összeérni az ízeket, tegyük a hűtőben - minél hidegebb, annál jobb!
Nem csak fogyókúrázóknak!
Az uborkalevessel nagyon jót teszünk a szervezetünknek! Az uborka hidratál, a fokhagymának számos áldásos hatása van. Fél kiló kígyóuborka nagyjából 60 kalóriát tartalmaz, 5 dl kaukázusi kefír 260-at. A felhasznált fokhagyma kalóriatartalma szintén elenyészően kevés (30-40 kalória). Egy nagy adag uborkalevessel tehát nagyjából 150 kalóriát veszünk magunkhoz, miközben bőséges folyadékkal, értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel jutalmazzuk a szervezetünket.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.