Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Hideg uborkalevesHozzávalók

  • 2 nagy kígyóuborka
  • 500 ml kaukázusi kefír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só (ízlés szerint sózzuk)
  • kevés bors
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 csomag kapor apróra vágva (elhagyható)
  • angol zeller apróra vágott levelével is ízesíthetjük

 

Megosztás Nyomtatás

Elkészítés

  1. Az uborkát alaposan mossuk meg! Nem szükséges meghámozni (aki hámozva szereti, természetesen eltávolíthatja a héját).
  2. Nagy lyukú reszelőn reszeljük egy nagy tálba az uborkát.
  3. A fokhagymát zúzzuk apróra, keverjük össze a reszelt uborkával, adjuk hozzá a sót, a borsot, a citromlevet, végül a kefirt és az apróra vágott kaprot (vagy angol zeller levelét).
  4. Fogyasztás előtt legalább 1-2 óráig hagyjuk összeérni az ízeket, tegyük a hűtőben - minél hidegebb, annál jobb!

Nem csak fogyókúrázóknak!

Az uborkalevessel nagyon jót teszünk a szervezetünknek! Az uborka hidratál, a fokhagymának számos áldásos hatása van. Fél kiló kígyóuborka nagyjából 60 kalóriát tartalmaz, 5 dl kaukázusi kefír 260-at. A felhasznált fokhagyma kalóriatartalma szintén elenyészően kevés (30-40 kalória). Egy nagy adag uborkalevessel tehát nagyjából 150 kalóriát veszünk magunkhoz, miközben bőséges folyadékkal, értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel jutalmazzuk a szervezetünket.

 

 

MM

 

 Recept és fotó: Mesterházy Mónika




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu