A gyerekek körében népszerű Kubu italt házilag is elkészíthetjük. Nagyon jó az íze, a hűtőben napokig eláll. A receptben megadott hozzávalókból nagyjából 10 liter italt készíthetünk. Havonta, kéthavonta érdemes elkészíteni és fogyasztani - kúraszerűen. Másfél éves kortól adhatunk 2-2 decit belőle a gyerekeknek, de a magas karotin tartalom miatt nem ajánlott napi rendszerességgel ezzel itatni (ahogy a bolti változattal sem).
Hozzávalók
1,5 kg sárgarépa
2 kg vegyes alma
2 citrom leve
2-3 narancs leve
kevés citromsav
kevés borkő
30-40 dkg cukor (mézzel is ízesíthető)
Elkészítés
A répát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel.
Külön lábasban főzzük meg a répát és az almát annyi vízzel, ami épp ellepi - adjuk hozzá a citromsavat és a borkőt.
Ha puhára főtt, öntsük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítsük.
Adjuk hozzá a citromok és a narancsok levét is, majd tetszés szerint higítsuk vízzel.
Töltsük üvegekbe, hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.