Hozzávalók
Elkészítés
Megjegyzések
Mivel ez omlós tészta, sima, azaz finomliszttel készítsd, ne rétesliszttel vagy vegyessel. Utóbbitól morzsalékos lenne a tészta.
Továbbá, mivel omlós tészta, azaz aránylag sok benne a zsiradék, lehetőleg gyorsan készítsd, hogy a zsiradék minél kevesebbet érintkezzen a meleg kezeddel, mert az olvadékonyabb zsiradéktól nehezebb lenne a tészta. Készítheted robotgéppel is, egyszerűbb és gyorsabb.
Ha jó minőségű vajjal készíted, jóval drágább ugyan, de némileg finomabb is.
A tészta és a tisztított mandula is jól mélyhűthető. Érdemes tartanod, akkor könnyedén rászánhatod magad a sütésre.

Recept és fotó: Mesterházy Mónika
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025