Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Német bejgli: mákkal vagy dióval töltött túrókalács
Német bejgli: mákkal vagy dióval töltött túrókalács
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg túró
6 evőkanál tej
1 tojás
8 evőkanál olaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
40 dkg liszt
1 csomag + egy csapott teáskanál sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg darált dió vagy mák
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 teáskanál fahėj
1 dl tej
7,5 dkg vaj
maréknyi durvára vágott mogyoró és/vagy mandula
A tészta elkészítése: Egy nagyobb keverőtálban a liszten és a sütőporon kívül minden hozzávalót keverjünk össze, majd további keverés mellett apránként adjuk hozzá a lisztet a sütőporral együtt.
Amikor a tészta már olyan sűrű, hogy nem lehet keverni, kézzel gyúrjuk tovább, míg szépen össze nem áll.
Nyújtsuk kb. 40 x 60 centis téglalappá.
A töltelék elkészítése:A tejet és a vajat egy kis lábosban olvasszuk meg, és lassú tűzön keverjük bele a többi hozzávalót.
Adhatunk hozzá egy kis rumot, vagy rumaromát is.
Ha elkészült a töltelék, kenjük egyenletesen a kinyújtott tésztára, majd tekerjük fel, mint a piskótatekercset.
Forró késsel, vagy damillal szeleteljük fel, és tegyük kivajazott, lisztezett szétnyitható kuglófformába (25-26 cm átmérőjű formában süssük).
A tetejét kenjük meg tejjel, és díszítsük apróra vágott mogyoróval, mandulával.
Sütési idő 40 perc. Sütési hőmérséklet: 180 Celsius-fok, légkeverőn.
Aki nem szeretne bíbelődni ezzel a módszerrel, akkor meg lehet sütni úgy is, mint az egyszerű bejglit. Kinyújtani, megtölteni, feltekerni, megkenni a tetejét, és már mehet is a sütőbe.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.