Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életszépítők - Falatkaland › Német bejgli: mákkal vagy dióval töltött túrókalács

Német bejgli: mákkal vagy dióval töltött túrókalács

Német bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg túró
  • 6 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 8 evőkanál olaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag + egy csapott teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió vagy mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál fahėj
  • 1 dl tej
  • 7,5 dkg vaj
  • maréknyi durvára vágott mogyoró és/vagy mandula
Megosztás Nyomtatás
  1. A tészta elkészítése: Egy nagyobb keverőtálban a liszten és a sütőporon kívül minden hozzávalót keverjünk össze, majd további keverés mellett apránként adjuk hozzá a lisztet a sütőporral együtt.
  2. Amikor a tészta már olyan sűrű, hogy nem lehet keverni, kézzel gyúrjuk tovább, míg szépen össze nem áll.
  3. Nyújtsuk kb. 40 x 60 centis téglalappá.
  4. A töltelék elkészítése:A tejet és a vajat egy kis lábosban olvasszuk meg, és lassú tűzön keverjük bele a többi hozzávalót.
  5. Adhatunk hozzá egy kis rumot, vagy rumaromát is.
  6. Ha elkészült a töltelék, kenjük egyenletesen a kinyújtott tésztára, majd tekerjük fel, mint a piskótatekercset.
  7. Forró késsel, vagy damillal szeleteljük fel, és tegyük kivajazott, lisztezett szétnyitható kuglófformába (25-26 cm átmérőjű formában süssük).
  8. A tetejét kenjük meg tejjel, és díszítsük apróra vágott mogyoróval, mandulával.
  9. Sütési idő 40 perc. Sütési hőmérséklet: 180 Celsius-fok, légkeverőn.

Aki nem szeretne bíbelődni ezzel a módszerrel, akkor meg lehet sütni úgy is, mint az egyszerű bejglit. Kinyújtani, megtölteni, feltekerni, megkenni a tetejét, és már mehet is a sütőbe.

 

Harmath Beáta

 

Recept, fotók: Életszépítők | Falatkaland

 




Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu