Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Csokoládégyárban jártunk Rákóczi Ferivel

Csokoládégyárban jártunk Rákóczi Ferivel

Rákóczi Feri csokoládé iránti rajongásában osztozik Pokorny Lia és Szilágyi Áron isRákóczi Feri csokoládé iránti rajongásában osztozik Pokorny Lia és Szilágyi Áron is. Ezért is volt nagy öröm számukra, hogy ellátogathattak az ország egyik legismertebb csokigyárába. Amellett, hogy a sztárok is a finom desszerteket keresik, mindig ügyelnek arra, hogy a vásárolt édesség biztonságos legyen.

Megosztás Nyomtatás

Páratlan élményben volt része a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nagyköveteinek: lehetőségük nyílt arra, hogy közelről is szemügyre vegyék, hogyan készül az egyik legnépszerűbb magyar praliné. A Bonbonetti budapesti gyárában nemcsak arról tudtak meg többet, hogy milyen folyamatokon megy át a csokoládé, amíg elnyeri végleges formáját, de az is kiderült, mire kell figyelni, ha a bonbonok között válogatunk.

„Sokszor tapasztaljuk, hogy nem fordítanak elég figyelmet az édességek tárolásra a boltokban, ahogy a vásárolók sem az otthonukban. Ezért történhet meg az, hogy a kiváló minőségű árut már nem ugyanabban az állapotban fogyasztják, ahogyan a gyárból kikerült" - mondta Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport vezérigazgatója. Ez ellen azonban mi magunk is tehetünk, egyrészt úgy, hogy nem hagyjuk szó nélkül, ha a boltban lejárt termékkel találkozunk, másrészt pedig úgy, ha betartjuk az alapvető szabályokat.

Szilágyi Áron bonbonnal„Ha csokoládét vásárolunk, mindenképpen olvassuk el a pontos megnevezést is a fantázianév mellett, de ugyanígy jó, ha az allergén összetevőket is megnézzük, különösen, ha tudjuk, hogy egyes anyagokra érzékenyek vagyunk. A legideálisabb 16-21 °C között, 70%-os páratartalmú helyiségben tárolni a csokit. Más körülmények között előfordulhat, hogy kiválik a kakaóvaj, ami szürkülést okoz" - árulta el Dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.

Természetesen mindenkinek megvannak a jól bevált taktikái és preferenciái, így van ezzel a NÉBIH nagykövete, Rákóczi Feri is. „Érdemes jó minőségű termékeket választani, mert ugyan valamivel drágábbak, de biztosan nem lesz tőle egy hétig beteg a gyerekünk. Ha a csomagolás azt mutatja, hogy lejárt termékkel van dolgunk, hívjuk a NÉBIH zöld számát. Ezzel garantálhatjuk, hogy más se vigyen haza romlott terméket a családjának" - javasolta a Class FM műsorvezetője.

Pokorny Lia bonbont csomagolEgy csokigyár olyan, mint a vidámpark: mindenki ki akar próbálni mindent, ám a különleges helyszínen szigorú egészségügyi és higiéniai előírásoknak kell eleget tenni. Azért szerencsére volt olyan munkafázis, amelyben a nagykövetek is kipróbálhatták magukat: rövid időre beültek a szalag mellé és dobozokba csomagolták a bonbonokat. „Nagy élmény volt kipróbálni, de nem lehet egyszerű napi nyolc órában ezt csinálni" - vélekedett Szilágyi Áron. „Ha valakinek a dobozából hiányzik egy-két szem bonbon, azt biztosan mi csomagoltuk" - tette hozzá nevetve Pokorny Lia.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu