Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egri borász kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

Egri borász kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

Gál Tibor emlékdíj Graselly BalázsAz immár kilencedik alkalommal megrendezett Magyar Borok Báljához kötődő hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. Budapest egyik legnagyobb presztízsű bálján annak a tehetségesnek tartott borásznak adták át az elismerést, akire a nagyközönség a legtöbb szavazatot leadta. 2014. február 22-én, Budapesten az elismerést Bukolyi Marcell, a Bukolyi Családi Birtok borásza vehette át.

Megosztás Nyomtatás

 

2006-ban indult el a Magyar Borok Bálja, és az esemény a borkedvelő bálozók körében aratott sikernek köszönhetően azóta is minden évben megrendezésre kerül. A bál rangját az adja, hogy az eseményen az üzleti és a diplomáciai közélet jeles szereplői mellett vezető borászok vesznek részt. A rendezvényt 2014-ben is több az Év Bortermelője címet viselő borász tisztelte meg jelenlétével; a több, mint háromszáz vendég között foglalt helyett Árvay János, Áts Károly, Garamvári Vencel, Gere Attila, Kamocsay Ákos, Konyári János, Polgár Zoltán és Vida Péter.

Az est folyamán előbb Wolf András, a Gault-Millau által az Év Konyhafőnökének választott séf ötfogásos menüjét fogyaszthatták el a vendégek, mialatt Horgas Eszter fuvolaművész és Simkó-Várnagy Mihály csellista is szórakoztatta a közönséget. Bár a menühöz kínált borsor is ezekre a tételekre épült, az étkezést követően a bálozók tovább kóstolgathatták a hazai kínálat olyan meghatározó borait, mint az olaszrizling, a furmint, a kékfrankos és a cabernet franc.

Az est egyik különleges pillanatának számította a Gál Tibor Emlékdíj átadása, amelynek nyertese 2014-ben a korábbi évekhez képest új rendszer szerint került kiválasztásra. Az Év Bortermelője cím birtokosait kérték fel a szervezők arra, hogy javasoljanak egy általuk tehetségesnek tartott borászt. A nagyközönség az ő javaslataik és indoklásuk alapján szavazhatott január elejétől február 15-ig.

A több ezer szavazat kiértékelése után az első három helyezett meghívást kapott a Magyar Borok Báljára. Dobogós helyen végzett Szemes József (Villányi borvidék) és Varkoly Ádám (Tokaji borvidék). Az első helyet azonban egy ifjú egri borász Bukolyi Marcell érdemelte ki. A Bukolyi Családi Birtok borásza a következőképpen nyilatkozott: „Az, hogy jelöltek a díjra, már önmagában is megtiszteltetés, az pedig, hogy a szavazók többsége is érdemesnek talált rá, óriási öröm. Igyekszem a jövőben is a munkámmal bizonyítani, hogy 2014-ben a Gál Tibor Emlékdíj jó helyre került.”

Az elismerést és a vele járó hirdetési csomagot, valamint tanulmányi támogatást ifj. Gál Tibor és dr. Tábor István a bál szervezőbizottságának elnöke adta át. A Magyar Borok Bálját megrendező Winelovers csapatnak már komoly tervei vannak a jövő évi, jubileumi bál lebonyolítására.

 

flp_nomi_400


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu