Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Egy asztalnál a séfek színe-java

Egy asztalnál a séfek színe-java

2011. szeptember 16. – Tegnap este tartották a New York Kávéház Mélyvíz Éttermében a negyedik alkalommal megrendezett Séf Asztal vacsorát. Az ország neves séfjeinek összefogása a közös főzés öröme mellett lehetőséget ad arra is, hogy a szakma kiválóságai egymástól tanuljanak, lessenek el trükköket.

Megosztás Nyomtatás

A Séf Asztal kezdeményezést Bernát Dániel, Kerekes Sándor, Merczi Gábor séfek és Pintér Árpád gasztrofotós indította el 2010 végén. Az eredetileg szakmai közösségi oldal létrehozásán gondolkodó séfek olyan programot szerettek volna létrehozni, ahol – az egyébként vetélytársak – akár egymástól is tanulhatnak, megvitathatják a munkájuk közben felmerült kérdéseket, jókat esznek, és jól érzik magukat, és személyesebbé tehetik a vendéglátást. A közösen elkészített fogásokat pedig az ételek megálmodójának bemutatója mellett kóstolhatja meg az a szerencsés 40 vendég, akik az óriási érdeklődés ellenére is még kaptak jegyet a programra. A tegnapi rendezvényen többek között eper-rózsabors-máj, osztriga-alma, marhanyak-kása és cékla-mángold-szarvas alapanyagokból készült ételkreációk kerültek az asztalokra, az étkeket kiváló magyar borok és pezsgő kísérték. A séfek nagy hangsúlyt fektetnek az étel-bor minél tökéletesebb párosítására, ezért a vacsorákat minden alkalommal hetekkel megelőzi a szervírozandó borok kóstolója. E borkóstoló a Séf Asztal hivatalos sommelier-je, Varga Norbert vezetésével történik, a séfek pedig minden tételnél megbeszélik, hogy mely alapanyag lenne tökéletes társa az adott nedűnek. E kóstoló végén a séfek egyeztetik, hogy melyik fogást ki készíti (tegnapi étrendet ld. köv. oldalon).Bár első alkalommal még csak öten főztek együtt, a résztvevők száma folyamatosan bővül, változik. A tegnapi vacsorán Ádám Csaba (Kereskedőház Café), Jászai Tibor (Prímás Pince Étterem), Bernát Dániel (U26 Étterem), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Fülepi Kálmán (Bonnie Restro), Takács Lajos (Olimpia Vendéglő), Kerekes Sándor (Almárium Bisztro), Világ Viktor, Wolf András (Salon Étterem) vettek részt, közülük első alkalommal Fekete Antonio (Aranyszarvas Étterem) és Jahni László (Kistücsök Étterem). A „maratoni” vacsorán 10 fogást tálaltak a vendégeknek, minden séf egy-egy fogást készített el, a házigazda pedig az aperitifhez szervírozott köszöntőfalatokat mondhatta magáénak. A vacsora előtti, a sajtónak szervezett zártkörű kerekasztal-beszélgetésen Wolf András, a rendezvény házigazdája, a Salon Étterem Executive Chefje elmondta, nem várták, hogy ekkora érdeklődés lesz az esemény iránt már a negyedik alkalommal. A séfeknek rendkívüli élmény, hogy kötetlen hangulatban, mindig más konyhájába betekintve alkothatnak, kísérletezhetnek, és ezt megoszthatják egymással, a vendégek elégedettségét pedig mindannyian a közös munka megkoronázásaként élik meg. A kerekasztal-beszélgetésen a meghívott újságírók a ház finomságaiból kaptak ízelítőt, valamint a New York Café konyháján eltett baracklekvárjából, az „üvegbe zárt nyárból” vihettek haza kóstolót.A Séf Asztal következő eseményére a Vendéglátás magazin éves partyjával egybekötve 2011. október 24-én este kerül sor a Gundel Étteremben, ahol Merczi Gábor séf lesz a házigazda. A szervezők tervei szerint a jövőben vidéken is minél több helyen szeretnének közös főzéseket szervezni.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu