Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Magyar márkák története › Ajka Kristály

Ajka Kristály

A pápai kereskedőcsaládból származó Neumann Bernát alapította a cég elődjét 1878-ban. A középkori hagyományokkal rendelkező bakonyi üvegfúvás magyar művelői mellé bajor és szász mestereket hozatott Ajkára az újonnan létesült üveghutába, ahol elsősorban háztartási üvegárut - demizsonokat, boros és befőttes üvegeket - állítottak elő.
Megosztás Nyomtatás
Ajka Kristály Az üvegolvasztáshoz a másutt általánosan használatos faszén helyett ajka-csingeri szenet használtak. 1891-ben a Kossuch-cég kezébe került a vállalkozás, s az újdonságként előállított luxus üvegtermékek azonnal piacra találtak Németországban, az USA-ban, sőt még Kelet-Indiában is. Az első világháború alatt és után, sőt utóbb a második világháborút követően is több évig szünetelt a manufaktúra jellegű gyár termelése. Az 1948-ban történt államosításkor már 410 főt foglalkoztattak.
Bővebben

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu